Aa,voda pie posle 6 m od ko pocnavme so dohrana ne fati juli avgust i vodicka pie. Sea na pladne kon 12 mu davam uzinka ovosje , rucekot na 2 do 3 saati zavisi kqko e gladen posle uzina.
7+ Д: мултигреин на хип со јаболко и праска Р: телешко, батат, брокула, целер, пашканат В: овесни со банана и грчки јогурт
D: cokolino kasa U: krusa so cimet i nekoe lesnice R:lcrvena leka so zelencuk i malku avokado E vecera nz moze oves so kis mleko
Само што почнав, путер дадов пред неколку дена и денес грчки. Ние за брзо ќе сме седум, па мислам не е штета ако воведам порано.
И ние, во сабота Јас се мислам и вечера да воведам после тоа. Детето си јаде, 9.5кг е. После ручекот, само млеко до утредента, ич не го држе сит.
Значи бебињата ни се ептен блиску, само три дена разлика е поголемо твоето од моето. Инаку јас давам по нешто на вечер пример вчера плачеше и дадов готова круша зошто само тоа имав готово а на бебето не му се чекаше. Едно тегле маф го направи. Мене педијатарот ми рече да давам колку што му се јаде на бебо ич да не се мислам.
Ние денес бевме, и нашата така кажа. Таа и претходниот пат кажа, ама јас не слушам, викам мал е за вечера, се водам по табели, искуства, препораки. Ама, ќе почнам, не се заситува, дури мислам ова 2 млеко што е над 6 месеци, е послабо од 1. Не знам...
Мултигреин од кога давате мајчиња? И уште нешто ме интересира, кромид дали исто воведувавте по 3 дена?
11+ Д: овес, жолчка и банана Р: кашичка говедско, сладок компир и морков на дм Био У: шмукалче на Лино В: ноќна каша на хипп
Има и безглутенски со хељда. @HeLenna води го на хип Multigrain with buckweed ако ти е се освен хељда воведено, неколку житарки има, можеш да воведеш.