10+ Д: малце сок од јаболка, касно цицаше.. Р: Пола тегла каша хип со телешко морков и ориз В: Од сабајле Мултигреин со јаболка и цимет изгледа Супа имате ли давано на бебе? Не мора фиде. Пример да сварам морков пашканат кромид пилешко и дали да го дадам со вода да не го пасирам? Затнат е ништо не јади. Давам овошје повеќе..
6++ Д: овес, банана Р: ориз, авокадо, тиквица, кромид, путер, брокула В: палента, путер, грчки јогурт
11+ Д: мусли и јаболко Р: кашичка гулаш со зеленчук на бејбилов (чистам залихи од пакетчиња деновиве) У: шмукалче на хипп В: ноќна каша на хипп
Боранија со телешко, батат тиквица имам давано. За железо нешто некои комбинации? Цвекло со што давате и колку варите?
10м Д гриз со банана и јаболко У 3 смоки лино и шмукалче Р неколку лажици каша од морков телешко и ориз на хип У од тато портокал некое парче В палента со жолчка и банана
8м Д: овес дуња и банана Р: пилешко, компир морков и кромид В: шмукалче со бисквит и јаболко Денес му дадов и 2 смокиња лино како занимација да жвака. Им давате ли леб домашен да се учат да жвакаат така помали парченца? Давате ли стек или секогаш домашно пилешко?
Полошо од стек нема, пун хормони. Поарно копанче дај ако веќе сакаш пилешко. Јас не давам пилешко, немам домашно, два пати имам дадено кашата од Холе и само со телешко терам.
11+ Д: 7 житарки каша на дм Био, банана и малини Р: кашичка тестенини, морков и брокула У: шмукалче на Лино В: бисквити каша на хипп
Боранија давам со телешко батат морков кромид лук пиперка Место батат некогаш ставам и обичен компир а место боранија грашок...менам само еднаш така еднаш вака ....
Само домашно. Среќа имаме наше. Да немаме, нема да јаде. Јас не јадам стек и копани, не па на дете да давам. Леб немам дадено, рано е, а нема ни заби. Каков даваш ти?
Немам воведно ужинки, цица пред двњте дремки и пред ноќно.Денес патувавме и беше немирен у кола а нејќеше каша со месо и му дадов смоки и шмукалче, после пробав од кашата неќеше па.. Инаку ако види некој леб како јаде или портокал сам оди си зема и не знам тоа дали ужина е?
Леќа каква давате и со што комбинирате? И дадов еднаш, кога рече повраќа..и не ми текна веќе да и дадам...а јадач невиден е, нема што не јаде..