11+++ use nekoj den i ke polnime godinka D: mafini od jajce,spanjak, pcenkarno brasno.. R: tavce gravce so spanjak V: mafini so banana krusa i cimet
https://www.instagram.com/zdravireceptizabebeidecu?igsh=MW42YWV3amU2OGF6bA== Go imam priracnikot od mama Jelena ama i mn recepti gledam od kaj nea na objavi
Solenite bea 1 jajce celo, pola casa jogurt, 2 laz kis.voda, 1 laz maslinovo, pola casa palenta,pila casa pcenkarno,malku abc sirni namaz i spanjak. Pecev pola saat180
Сега проверив, сум ја следела Јелена, ќе гледам идеи од кај неа. Фала мајка, и мафинчињава вкусни ми изгледаат, ќе ги правам.
Вчера Д: просо, праска и слива Р: ориз и тиква (на холле кашичка - толку ни се свиѓаше што цела ја кркнавме скоро а 190г. е тегличето) Денес Д: банана и авокадо (прв ден уведувам) Р: ориз, тиквичка и морков
10м Д: банана авокадо жолчка и малце јогурт Р: лепче со авокадо и пола каша од вчера со морков телешко В: просо банана какао и малце ад (многу му се допадна)
11+ Д: мусли и круша Р: пилешко, млад компир, тиквица, путер и рузмарин У: шмукалче на хипп В: ноќна каша на хипп
Majki koga pocnavte da davate palenta i so sto ja kombinirate? I dali moze da davam po malku luk ili mlado kromidce ..bebe ima 7.5 meseci
Fala kako ja prigitvuvas primer vo 200 ml voda 2 lazici palenta dodeka e vrela vodata ili taka grutki ostanuvaat
Ставам 100мл врела вода и ставам две супени лажици (рамни) и мешам ставам овошје и со рачен блендер блендирам. Ако ставам палента па вода ми се правам грутки вака не а и да има некоја со блендерот снемува