Инаку не ни ми се брза со кравјо млеко во никој случај, врсниците на син ми одамна пијат ама јас не се осудувам .ние јадеме млечни производи со дозвола на педијатар ,к.млеко, павлака, кашкавалче ,демек може и зденка и крем сир ама не сум дала .На почеток и на нив имаше реакција ама веке нема
Појадок- слива, јаболко и авокадо со малку плазма Ручек-блитва со оривче, морковче, лукче, жолчка и маслиново масло Вечера - лебче со кисело млеко 3-4подои и 200мл вода И некое мандаринче да си шмука како ужинка
Ние јадеме жолчка веке две недели.педијатрот рече на полни осум.Поцнавме три пати неделно по осмина, потоа три пати четвртини и се до цела жолчка. Четвртините ги поминавме тераме сеа со половинки од оваа недела
Nie sme deset mesec i edna nedela, deneska vtorpat ke i dadam zolcka. Edno sto na mene ne mi se brzase, a drugo Sto i pedijaterot mi rece pokasno.
Денешното мени: 11:00 круша со бисквити (180гр) 14:00 жолчка со кисело млеко (50гр) 17:00 пилешко месо, морков и боранија (220гр) Во 21 часот ќе јаде јогурт со овесни снегулки. Инаку пиевме вода и цицавме неколкупати преку целиот ден.
Јаболко, банана и мандарина за појадок Телешки бифтек со морковче, кромитче и маслиново масло и малку магдонос за ручек Вечера млечна кашичка со бисквита пд Хумана 3_4 подои и околу 200мл вода
Ништо ненормално и јас така правев на почетокот во солените каши и ставав јаболко за да ги јаде, а сега дека поцнав со к.млеко и во солените и ставам и маф ги прави
Dorucek: zolcka+ banana+ kiselo mleko. Rucek: spanac+ oriz+ kompir+ tikvica+ kiselo mleko. Vecera: nocna kasa od jabolko- hipp
На точно 7 месеци почнавме, засега нема никаква реакција. Педијатарот ме советуваше од 6,5 месеци но ние почнавме од 7. му давам по 1/4, а од другата недела по една половина.
Да ве прашам мами, со колку % масленост на млеко ги подготвувавте кашите на лино (доколку ги користите)?
1 оброк жолчка+палента+банана 2 оброк пилешко(само водичка 1 пат)+пашканат+морков+компир+кромид+маслиново масло 3 оброк рижолино
Ние ја завршивме минатата недела 1 осминка 2 ден четвртинка 3 ден половинка и крај после 5 дена цела т.е. денес
Појадок: праска, банана кокосово масло и јаболка после за ужина. Ручек: батат, киноа, пашканат, морков и брокула. Вечера: јогурт со овесни снегулки и сува кајсија.
Pojadok- biskviti so jabolko. Rucek-boranija so kompir i malce morkov. Vecera-ovosna kasa. +ad mleko i voda ,nekolku smoki megu obrok.