Скоро 11+ Д: Мултигреин со јаболка и банана Р: Хип каша со телешко пченка морков компир У: Шмукалче В: Овесни со тиква, јаболка, цимет и ад
11+++ Д: мусли со кашичка круша и слива на бејбилов Р: кашичка пилешко, ориз, сладок компир и зеленчук на бејбилов У: кекс од спелта, банана и вишни на дм Био В: обид за палента со урда ама бидна ноќна каша на Бебивита
Вчера: Д: банана со авокадо Р: боранија, морков, телешко и кромид В: семолина Денес: Д: јајце со палента и котиџ Р: ориз, брокула, морков и карфиол В: лепче со јогурт
За некој ден 11+ Уште малце у темава, не ми се верува мислам вчера почна со вкусови Д: Мултигреин со шмукалче од банана, јаболка и круша Р: Ориз со спанаќ, цело јајце, кромид и павлака + пола јаболка В: Хип ноќна со бисквити + овесни + банана и неколку макарони со павлака од мене
Na bebe od 1 god. So do sega bilo na ad formula, so mleko savate ponatamu. I obrocite ceke ko vasite se vo smisol od rucekot za vas ne posebno. Ili terate bebeski use nekoj mesec
Мојава е сеуште комбинирано, обично појадокот и се каши, ги растварам со вода, а ручеците повеќе готвено домашно, сол почнав, онака неколку зрна, а зачини сеуште не ставам никакви. Ако си покажува интерес за домашни јадења, давај си, само без силни зачини ко за почеток. Мојава е јадач, веќе ја навикнувам на нашиве јадења.
11+++ Д: спелта и јаболко Р: кашичка нудли со зеленчук и моцарела на дм Био У: шмукалче на хипп В: ноќна каша на хипп
Kombinacija pravam i jas. Kasata za dorucek e ovosna. Rucek koga od nasiot koga ne. Sol i zacini stavam minimalno. Od zacini nane origano... Drugo ne. A mleko kakvo davate
Д: овесни со јогурт банана и малини Р: ориз, жолчка, морков, брокула, карфиол В: палента, урда, кисело млеко
Не знаев каде да го сместам прашањево, па ајде тука може ќе добијам одговор. Денес за ручек нема да бидеме дома па ми треба предлог кашичка за ручек. Телешко му дадов вчера, дали можам пак денес од кашичката или дајте некој друг предлог без месо.
Имаш убави зеленчукови на холл зимам јас кога не сме дома. Компирр спанаќ, ориз тиква (ние многу ја сакаме) тиквичка компир грашок .. е сега незнам што омаш увефено отвори зегин разгледај ги