Мојот не ги сака кашите солени за жива глава се фрлив ама благите ги сака. Пробав и хип и холе и дм не али навистина лошо и мирисаат. А дома ако му спремам месо со компир морков грашок се тоа јаде. Незнам како вашите јадат некој трик? Не ми се готви секој ден па би ми било од корист.
Јаде домашно, спремано секој ден. Кога сме излезени, земам готова, ама ретко е и ги јаде. Досега можеби 4 пати. Не знам дали знаеш, јас не знаев затоа ти кажувам, дека и на Холе и на Дм зеленчуковите треба да се подгреат. Јас еднаш отворив и така дадов, тврда и не ја сакаше, а не ми текна да прочитам. Или направи за 2 дена, мислам може да стое во фрижидер. Знам снаа ми правеше од денес за утре, кога ќе направеш за денес спремај и за утре. И утре ќе си слободна штом не ти се готве.
11+ Вчера Д: Палачинка од јајце и спанаќ со павлак Р: Просо со тиквица и морков У: Банана пола со малце грчки В: Ноќна на хип со слива Денес Д: Гриз со слива и јаболко Р: Мафини со јајце, спанаќ, габи, морков и урда со чаша јогурт У: Смоки 4 В: Овесни со јогурт и банана
И јас му ставам многу често јаболко во зеленчуковите. Прочитав еден рецепт со карфиол и јаболко и оттогаш многу често му бутам јаболко. Супер искача.
Скроз истиот проблем. Ниедна кашичка зелечукова не ми ја сака. Само готвено дома јаде. А овошните кашички без проблем ги јаде. Јас почнав да мешам, на пример кашичка од сладок компир и ќе сварам брокула, кромид и ќе додадам и кашичка пашканат. Мешана со готвена храна ги јаде. Мислам дека им фали вкус, многу се блуткави купечките.
Д: палента со готова каша Дм слива и јаболко Р: телешко, компир, тиквичка, пашканат В: млечна каша на Дм со банана
Д: Мафина со јајце урда зеленчук и чаша јогурт У: Малце банана и јогурт Р: Телешко со батат, тиквичка, печурки и лук У: неколку смоки чаша јогурт и малце јајце В: Хип ноќна со слива
Вчера Д: Палента со јаболко и сливи Р: Пастрмка со ориз У: каша на хип круша и слива В: ноќна каша на бебе вита @Lucky4 јас давам од ситните од кам, негде околу седум месеци почнав. Едит: комбинирам најчесто со овошје за доручек а ако давам за вечера со јогурт.
Вчера Д: Една мафина со јајце урда, печурки, спанаќ и чаша јогурт У: малце банана и јогурт Р: Телешко со габи, лукче, батат и тиквица У: Малце јајце, смоки и јогурт В: Хип од кутија со слива и житарки