Fala mnogu ovaa telesko ne mi saka I pilesko... sokcinja ne saka, Cajot go isklucivme skroz, sekako i sekeri sodrzi, I davam voda nera kritis, 3to dete mi e, se nadevam, ne gresam, banana brokula presen morkov I varam toa se presno, praska ne mi saka, nokni kasicki si gi saka, heljda ne znam bas sum zaboravila od koga bese, corn na hipp so e davam... sliva nejke za ziva glava, ne odi na vc, a banana ja proteruva (za cudo) Fala za odgovorot
Не секој ден давам житарки обично просо киноа амарант палента давам сабајле ама и вака чисто овошје држи ситост бидејќи јаде повеќе грамажа кога е чисто овошје сами а кога е со житарки ми јаде сигурно 50-60г помалку. Си цица после на 2-2ипол часа
Pa sum zaboravila ama super 11 godini e najstariot, pomaliot 4 si jade se drugo inace pisav podolu brokula si ja saka varena (posto drugi bebinja ne sakaat ovaa masala) se si rycka 7 meseca 8kg e mleko 2baby love davam od aptamilot povrakase od hipp grcevi... ako slusne nie so tatko i sednuvame na masa cue lazici tropaat odma vika eejjjj
Јас сокови не давам има време кога ќе пие.. чај не сум давала до сега и немам во план да дадам. Телешко, к.млеко, грчки јогурт, морков, батат, компир, јаболко, круша, слива, праска, кајсија, целер, пашканат, тиквичка, тиква, кромид, грашок, амарант, киноа, просо, ориз, палента, карфиол, брокула, авокадо, банана, блитва, спанаќ се ова имам дадено може нешто да имам заборавено да пишам. Ние многу нејќеме палента кајсија и грчки јогурт. Ноќни немам дадено на доручек и ручек сме само. Иначе и кај нас бананата не ни прави запек туку си кака
Parentata na ovaa i e pak omilena... Abe deca neka ni se na site zivi zdravi... barem veselo ni e doma... ne ni e nikogas dosadno od 100kg namaliv 70 SO 3 deca sum.. BTW..
Кисело млеко и грчки јогурт кога воведе? А бананата инаку зрелата протерува, зелената прави запек, зелена секако не даваме
8+ Д: гриз со млеко и банана Р: компир, морков, кромид, црвена леќа В: палента, жолчка, урда, грчки јогурт
обична ама така го пишеше рецептот јас у калап за мафини пола го ставив, поинтересна форма му се 3 јајца 110 гр палента 110 гр обично брашмо прашок за пециво 220 мл јогурт 80мл маслиново малце несолено сирење и се пече на 180 околу пола саат Денес 11+ Д: Мултигреин со банана, круша и боровинки + касна лиснато и малце јогурт Р: Пилешко, грашок, кромид и компир (ептен малку касна,,,) У: шмукалче + проја В: Палачинки со јаболко со крем од урма, какао и банана.
8 Д: палента со каша праска и јаболко од Белина Р: ориз, спанаќ, морков, 1/4 жолчка В: ноќна каша гриз на ДМ