7++ Д: Мултигреин со банана Р: Батат, спанаќ, морков, тиквичка, брокула и лукче В: Ориз со ад и круша
Д: мултигреин со круша и јаболко Р: каша на ДМ со сладок компир, морков и телешко В: инстант каша на ДМ со банана и пола пасирана свежа банана
11+ Д: Гриз со слива, јаболко и урма Р: Полпети со карфиол, компир и кашкавал У: јаболко и две смоки В: Овесни со јогурт и банана
Kako gi pravite makaronite za bebe so sto gi davate(nekoj sos,sirenje)? Dokolku nekoj ima iskustvo da pise.(bebe mi e 11+)
11+ Вчера: Д:овесни со банана и вишни Р: сладок компир, тиквица, морков и телешко В: палента со урда Денес: Д: мултигреин со слива и јаболко Р: тиквица и морков што ни остана од вчера со ориз В: семолина
11+ Денес хаос само грицка мислам Д: пржен леб со јогурт Р: одбиени макарони со зеленчук, јадеше полпети од компир и карфиол со кашкавал и павлака У: банана малце и сок од круша У: дм чипс од малина и сок В: гриз со банана и какао
7++ Д: Хип житна каша со банана, манго и јаболко Р: Батат, пашканат, морков, грашок и карфиол В: Мултигреин со јаболко и вишна
Ние веќе некое време сме на парчиња и еднаш му ги дадов со абц..другиот пат со урда и јогурт може и павлака...наредно планирам абц, шери и лукче
Сакав да цитирам ама не ми даваше. Јас имам давано со варен морков и абц и сега со печено домат, пиперка, кромид, лук, морков и малце спанаќ па блендирам. Спирални користам најчесто, деенс првпат ги блуваше а јаде парчиња, колку ги вриш ти prinsteonggirl2? Имаш ли давано ситни или ги сечеш? Мојот јаде парчиња само ако се залци како bite sized.
Спирали давам и јас и ги варам повеќе да се кинат ...страв ми е уште 9 месеци сме... а другото исто бајт сајз сме..манџи јас гп ранам...
Здраво мами да ве прашам риба од кога може да се даде? Лосос планирам да готвам утре па дали може на 8 месечно бебе читам различни теории па ме интересира.