7+++ Д: хипп кашичка: јаболка, банана, праска, житарици Р: компир, грашок, боранија, кромид, пилешко на холе, мм
Д: авокадо, јаболко, праска (само праската купечка Лино) со 2л ориз на Холи направен со вода. Р: Телешко, кромид, батат и тиквичка В: Инстант Нутрино житарки со бисквити + малку пасирана банана 8+
8++ Д: шмукалче на хип со житарици, јаболко, банана,манго па цице и лепче Р: сладок компир, модар патлиџан, морков, булгур, кокосово млеко и телешко, сакаше уште па шмукалче на Холи со јаболко, крушка и банана испи скоро цело; В: одби каша козјо со боровинки па изеде шмукалче на Холи со спелта праска и кајсија. Д: малку каша јаболко со козјо и боровинки на холи па цице; Р: палента со жолчка па шмукалче со кокосово млеко, житарици, јаболко, манго и банана У: шмукалче на Холи јаболко, банана и круша В: овес со крушка
Д: Манго (I), јаболко, банана и овес Р: Спанаќ, морков, компир и кромид В: Ноќна Хип млечна со јаболко Нешто ми изводи (заби, болна се на куп), па почнувам со лажичка и завршува кашата после во шмукалче на Twistshake, па така дојадува.... 8+
7++ Д: Мултигреин од Хип со кашичка праска и банана Р: Палента со козјо кисело млеко Денес планот Д: Гриз со јаболко Р: Батат и пилешко сефте ќе дадам
8+++ Д: Просо со банана, јаболко и слива Р: Ориз, спанаќ, морков, грашок, целер и лук В: Овес со ад и кајсија
8+ Д: Манго (||), банана, јаболко и палента + кокосово малку Р: Грашок, кромид, морков и телешко В: Дм Био ноќна каша во тегличка
8++ Д: мултигреин со јаболче, крушка, праска Р: батат, модар патлиџан, морков, булгур, кокосово млеко В: батат, тиква, кокосово млеко + малку инстант мултигреин
Не, предходно имав дадено хељда само посебно, рестото од житарлите(овес, пченка) немав дадено. Само не давам цела доза ќе го направам како по упатството и една до две големи лажици од миксот и остатокот овошје.
Не можам да постигнам се да воведам по 3 дена, не знам што поскоро, а сакам да и нудам разноврсно... Мултигреинов делува добро за инстант оброк ама па не ми е се воведено...
Паметно и јас треба да се олабавам мислам дека 3 дена се многу за проба..као 2 дена нема да има реакција па третиот одеднаш...
Јас со второво не давам по 3 дена од старт. Со големиот до 7 месеци така после тоа олабавив. Кога почнавме со храна секој ден давав нешто ново, почнав со морков, следен ден морков и компир, после морков компир тиквица... Ако има реакција ќе има од прв ден. Плус алергените горе доле ги знаеме кои се, јајце, јагоди, јатки, риба, млечни производи. На житарки не верувам да има алергија. Или може и има ама ретко.
Полесно е со второ..на првите им се тресеме ние сме 6 месеци, со 1 оброк, но полека треба да воведувам намирницини за втор....ок е да ги воведувам за време на ручек т.е. подоцна во денот?
Хахах да да здравје да ве благослови бог со второ ќе видиш колку е полесно. Јас лично не гледам проблем секако ручекот е од прилика до кај 14 часот од прилика така да има време ако недај боже нешто пројави реакција. Да не сме офф топик: Д: Холее каша прашкаста со банана и боровинки Р: Компир, морков, тиквица и лукче