Колку ориз вариш? Јас никако да погодам за 200г а толку јаде, 3 лажици му ставив прееска со тиквица и блитва пак помалку дојде и уште сакаше а ако му ставам повеќе ми е страв од запек
Ахаа, јас обичен варам затоа неможам да погодам количина а овој на хип ко ќе се олади вода се праи па го сменив..
8++ Д: мултигреин со јаболко, манго и праска Р: ориз,блитва,тиквичка,морков,кромид, маслиново В: инстант млечна со 7 житарки на нутрино
Д: Цице Р: батат, тиквица, боранија, морков, булгур, кокосов крем В: спелта, кајсија, праска на Холи па попара со козјо кмлеко.
Какво козјо даваш? Дали се консултираше за козјото со педијатар или на своја рака даваш? Сакам и јас да дадам периодов што следи.
Д: Овес со банана Р: Телешко со ориз, морков, пашканат и целер В: Хип житна кашичка со манго, праска и јаболко.
Д: авокадо со кашичка на хип Р: батат, ориз, тиквичка, пилешко В: палента со козјо кисело млеко Го земав на лабрадор тоа козјото кисело млеко, еднаш више го имавме пробано. А и на Холи има нови каши во картонски кутии со козјо млеко, Боровинки, оризови снегулки итн ама тоа не го сака. Да зимам млеко од село па кефир да и правам мала е. Баш сум лимитирана со млечни. Низ Скопјево ништо козјо неможам да најдам. Со педијатар не се имам консултирано.
Има доста козји производи низ Скопје. Млеко формула има од Холе во Зегин, обично козјо има од Олимпус и од Збрегов. Ги имаш скоро во сите поснабдени маркети. Од Кораб Трница има кисело млеко, и сирење козјо. Од Олимпус исто има козји грчки јогурт, а од Лабрадор имаш и обичен козји јогурт е тој потешко се наоѓа обично го има во Веро Џамбо во маркетот. Имаш и козји кашкавал.
9+ Д: жолчка, авокадо, банана,вишни,боровинки Р:блитва,ориз,пилешко,морков, кромид, лук У:шмукалче хипп В: млечна каша
Треба да се искочам од населбава и ќе најдам, тука и ова на лабрадор тешко се наоѓа... А АД на Холи несака уопште.
9++ Д: авокадо, киноа, круша У: каша од хипп Р:Леќа,жолчка,кромид,лук,морков,компир,маслиново В:Млечна каша