8++ Д: палента со јаболко и цвекло (I) Р: батат со пилешко и зеленчук (готова каша на дм био) В: млечна каша со банана
8++ Д: гриз со банана и јаболче Р: успешно воведена цела жолчка, батат, брокула, тиквичка В: ноќна каша Holle со банана
Здраво мамички. Треба да почнеме со не млечна исхрана. Со што да почнам, како, колку??? Дали постои некаде прирачник да земам. Прво бебе ми е и немам појма како треба
https://forum.femina.mk/threads/Воведување-на-цврста-храна-кај-бебињата.417/page-2575#post-7405393 Прелистај во темава сите пишиме таму.
8++ Д: палента, јаболче пасирано, био биа сува слива јаболко неколку лажички измешано Р: пилешко, ориз, спанаќ, тиквичка, морков, карфиол, кромид В: гриз и банана Утре: Д: просо, хип кајсија и пасирано јаболче малку Р: телешко, компир, брокула, тиквичка, морков, кромид В: ноќна млечна каша со банана на Холе/Холи
Здраво мајки. Ве молам за совет, бебе 11 месеци веќе 2 месеци се мачиме со храна. До пред 2 месеци јадење баш се а сега одбива месо и зеленчук мислев е до забите излегоа неколку една недела беше океј си јадеше сега пак престана буквално сме на овес банани палента јогурти и леб. Фала ви
Исто мајка до 8ми месец се јадеше манџи,месо,овошје,зеленчук а сега само овошје,палента,макарони...нејќе манџи зеленчук. Што да им правиме?
8++ Д: Авокадо со жолчка 1/8 Р: Батат и телешко В: Авокадо со шмукаче на хип (крушка, рибизли, боровинки) + печен компир од мене
Цело го сварив со лушпа, инаку не се вари. После само сечам парче, лупам и блендирам, тоа шо ќе остане во замрзнувач.
9 месеци Д: Мултигреин со круша и јаболко Р: Телешко со компир и брокула В: Палента со ад, банана и вишни
10 м Вчера П: јајце варено, лепче со абц Р: плескавички пд компир, брокула, пилешко У: плескавички В: овошен јогурт Денес П: павлака на лепче Р: грашок манџа планирам В:проја со тиквичка
9 и пол Д: палента со модри сливи и капини Р: телешко, батат, морков, пашканат В: млечна каша со банана на ДМ