Инстант ориз или обичен даваш? Како го правиш со блитва? Јас мелев обичен па варев, ама поситно мелено побрзо ке де свари а покрупно подолго му тррба, па некоја безвезе текстура има.
8+++ Д: Јаболко, круша, палента Р: Спанаќ, обичен ориз, просо, морков, малку путер + 1/4 жолчка В: Сварен гриз, потоа додадено мајчино 30мл + малку банана
Да, прво по 2 дена воведував грчки јогурт, кисело млеко, јогурт, урда. Не дека менува нешто, истото е во смисла алергија глупости ама сакав постепено да ги научи вкусовите и текстурата поединечно..и сега без проблем си ги јаде сите. Обожава млечни производи
Д: гриз, готова каша БиоБиа сува слива и јаболко Р: телешко, батат, тиква, кромидче, тиквичка и брокула, излапа 200г што со месо ретко се дешава В: палента, спанаќ, урда и малку јогурт. Превкусно, послето и за мене си напраив се изнајадов Утре: Д: просо, јаболко, тиква Р: батат, тиквичка, спанаќ, ориз, морков, урда В: ноќна каша Хип бисквит
Утре: Д: овес, Хип круша Р: пилешко, грашок, ориз, карфиол, морков, кромид В: гриз, Хип кајсија *во секој ручек ставам маслиново масло ама секогаш заборавам да го напишам*
Маслиново имам од Тасос, Грција 5л канта лимена овесни од дм, гриз од маркет тој со бебе што е темно сина боја е пакувањето
На доење сме, сабајле кога ќе стане, ужинки меѓу оброците му се доење и пред легнување. Во милилитри не знам да ти кажам.
8+++ Вчера: Д: Сварена киноа + готова каша БиоБиа круша и јаболко Р: Телешко, морков, компир, пиперка и кромид В: Ноќна каша тегличка
И ние сме на доење, и во принцип пие млеко исто како што ти напиша, но не сум сигурна дали е доволно. Според интернетов, млекото треба да е приамарен извор на калории, а оброкот дополнителен моево откако ќе јаде оброк не бара да цица 3ч. и тоа му доаѓа како скокање подој. Затоа прашувам
Нее таман сте, така и треба. Инаку ќе му е тешко на мешето ако јаде ручек, оброк цел и одма да цица после тоа, ќе повраќа. Таман сте. Од сабајле за будење, меѓу оброци и навечер пред спиење, и во тек на ноќта мене ми станува за цицање еднаш или два пати. Е сега знае да се случи меѓу оброци ако не изел цел оброк да побара да цица порано или два пати ама тоа не е секој ден, зависи колку јадел од оброкот. Вчера: Д: Мултигреин од Холе со банана и јаболко Р: Батат, спанаќ, ориз и жолчка В: Гриз со банана и јаболко Денес: Д: Просо со крушка Р: Батат, брокула, тиквица и кромид В: Ноќна на Холе
10 Д: просо со банана и вишни У: смоки со јогурт Р: ориз со жолчка, спанаќ и млад кромид В: инстант млечна каша со банана
8++ Д: Млечна каша од Холе со боровинки Р: Палента, со путер, грчки јогурт и жолчка В: Овесни снегулки со банана и какао