9+++ Д: јаболко палента Р: телешко, ориз, тиква, карфиол, грашок, кромидче В:Бејбилов инстант каша боровинки јаболко со житарки Утре: Д: Просо, круша, јаболко Р: Жолчка, палента, грчки јогурт, во чашка со цевче малце јогурт Се научил да пие па се прави важен В: гриз банана Гледам пишувате ужинки доење, ние освен главниве оброци имаме и 4 подои сабајле одма по станување, после доручек, после ручек и за пред спиење.
11++ Д: палента со грчки јогурт У: смоки од пченка, гриз со млеко, банана и какао Р: батат, брокула, патлиџан, краставица У: бисквити В: тарана со грчки јогурт
И мојов е лапач, баш сеа му зголемивме по 250г..или ако јаде купечка каша обавезно бисквитче да се дојаде Мојов со тие 4 подои и 3 оброка воопшто не се буди за млеко..спие од 8 до 6-7 сабајле
Глутен дадов 7+ . Воведов со гриз и овес. Зрно немам готвено, најлесно и најпрактично ти се снегулките..читам дека си со 2 бебиња, не си отежнувај додатно и не се оптеретувај толку најдобронамерен совет Јас колку се замарав и се, па на крај супер испадна се живо јаде мажево откако почнавме со храна Пребарај мои мислења тука и во темата за мени..мислев дека е толку прекомплицирано, а всушност многу лесно и едноставно си пројаде бебе све..без форсирање и секирање
Ова е "гриз" од пченка и ориз. Класичниот гриз (оној од маркет со бебето) е пченица и тоа е глутен. Овес со назнака без глутен можеш од Зегин да земеш. Обичниот ко за нас е глутенски.
Оффф а јас па овес им имам дадено,а има глутен.Јас затоа и во групава пишувам и многу работи научив од тука и во бременост и со децава сега,први ми се и се ми е ново.Фала ти
9++ Д: Овесни снегулки со јаболко и праска У: Шмукалче Хип (круша, јаболко и манго) Р: Ориз, спанаќ, варено јајце и грчки јогурт У: Доење + бисквита од Холе В: Банана
10+ Д: овес, круша, банана, бисквитче Хип Р: тиква, батат, тиквица, грашок, морков В: палента, грчки јогурт, јогурт Утре: Д: просо, јаболко, шмукалче Бебивита јаболко банана Р: телешко, ориз, карфиол, кромид, морков В: Хип тегла банана, манго, јаболко праска со житарки + бисквитче
9++ Д: Мултигреин од Хип со банана У: Круша и шмукалче Р: Палента со козјо кисело млеко У: Доење В: Ноќна на Холе Денес: Д: Тарана У: Бисквити од Холе и шмукалче Р: Зеленчукова каша од Хип У: Доење В: Овесни со јаболко и цимет
Пак јас со 2 прашања 1. Што е шмукалче? 2. Дали измеѓу утрински подој и тој после ручек не пие млеко? Наскоро сме 9 месеци па затоа се припремам
Јас пред би козјо, иста возраст сме и ние, и јас истото се мислев... Само не кравјо зошо реакција има сеуште...