Д: Палента со урда, грчки јогурт и жолчка У: Беби двопек со ад Р: Леќа, тиквичка и морков В: Овес со ад и банана
9++ Д: Овесни снегулки со круша и цимет У: Холе смоки и лебче Р: Палента со варено јајце и грчки јогурт У: Доење В: Мултигреин од Холе со јаболко
Д: просо, слива, јаболко + шмукалче круша банана јаболко Р: Бејбилов готова каша рижото со грашок В: Ноќна млечна Бејбилов гриз во тегла Не знаев кај да го пишам ова, внимавајте со млечните каши во тегла. 2 ми се погодија скиснати ги фрлив. Ги контактирав Хип, ми рекоа дека проблемот е во начинот на складирање и чување..на високи темп во магацини и полици млекото ферментира и скиснува.. Пробувајте и мирисајте пред да давате..џабе и во фрижидер чување ако е купена веќе скисната..капак што имаат рок година две ако не и поише..
Јас се извадив од памет сеа остаив дома да му дадат готови, ама ги пробав пред да одам на работа и ги ставив во фрижидер Утре: Д: Бејбилов каша боровинки јаболко инстант + шмукалче банана бисквит јаболко Р: пилешко, батат, тиквица, брокула, пченка, кромидче В: овес и грчки јогурт
Знае да грицка, ама и се топат брзо. Со второво многу похрабро настапив со јадењето, не блендирав, пасирав и се научи да џвака. @angel4444 фала за инфо имам дома такви каши одма да ги проверам.
Не ги отварајте веднаш, коа ќе имате план нели пошо одма се расипуваат.. обавезно да се мирисне и проба..апла беа кисели и скиснати.. Реално и на овие температури не ме чуди, плус со рок што се 2 3 години си стојат..
11++ Д: јогурт + ленти јајце + авокадо Р: ќофтиња од компир, грашок, кашкавал У: Лебче со абц сир В: грчки јогурт со круша и банана
10++ Д: кајгана на лентички со резанци патлиџан У: праска и авокадо резанци Р: полнета пиперка (домат, ориз, говедско мелено, тиквичка, нане, кромид, лук, ѓумбир) У: пола банана В: овес со какао и бадемово млеко
Не знам колкаво е детето ама добронамерен совет е да пробаш, тука ќе си до малото ништо нема да му биде. Те разбирам скроз, така бев и јас со големиов, и многу мака видовме после тоа. Пробај со пасирано да дадеш и смокиве ти се топ за проба.
Ајде мајка со лесно и пиши како ќе поминете. 9+++ Д: Тарана У: Шмукалче + доење Р: Батат, тиквица, пиперка, домат и патлиџан У: Доење В: Ноќна на Холе
Ако има забчиња немаш простор за грижи ние сме 8++ без ни едно затоа не се осудувам да не е блендирано