Pojadok- praska i krusa. Rucek-mesavina zelencuk so telesko. Vecera-zitni snegulki +80g puding. +nekolku smoki preku obrok. +ad mleko i voda.
Бива! Додека не ме опоменат не мрдам од тука. ) Ужината денес и беше омилените нејзини мандарини, само они се над година. Со се друго сме исто. Појадок: авокадо и банана - се изеде Ручек: телешко, пченични трици, пашканат, грашок и путер - едвај 80 грама Вечера: овесни снегулки, јаболка со АД млеко - со молење едвај 120 грама Не фаќа скокот на една година што е, па не знае што со себе во секој домен. )
Нашето денешно мени Појадок: Слива и тиква Ручек: Боранија, тиквица, брокула и урда. Вечера: Палента без јогурт
Dorucek: praska + banana+ zitarici Rucek: Oriz+ morkov+ grasak+kompirce+ magdonos+ kiselo mleko+ nekolku kapki maslinivo maslo Vecera: Nocna kasa od jabolko(hipp) Vo tekot na denot: sok od kajsii-50 ml, cajce okolu 100 ml, hipp biskviti
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (11:00-12:00) - Каша/ Киноа, банана, круша и авокадо (Многу му се допадна) * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (15:00-16:00) - Каша/ Жолчка, жолта боранија, црвена пиперка, лук, пашканат и магдонос + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Вечера (18:00-19:00) - Каша/ Млечна каша со кекс
Pojadok-ananas i banana. Rucek-zolcka so kompir,morkov i grasok. Vecera-mlecna kasa so biskvit. +grizenje krusa. +ad mleko,voda i sok.
За денес: - јапонско јаболко, кокосово и круша - пилешко месо, брокула, карфиол, кромидче - спанаќ, киноа, пашканат и морков - лепче со кис.млеко Доење 4 пати, вода со лажичка. Ич не пие....
Нашето денешно мени: (уште ни е "ненормално" ) -Спананаќ, морков, тиквичка, маслиново масло, јаболко и банана Почнува да ме загрижува ова мое дете дали ќе почне да јаде зеленчукови каши без овошје
И јас кога поцнавме со зеленчук и ставав јаболко за да јаде, сега од кога воведов к,млеко во све и ставам к. млеко и си ги јаде без проблем а да ти казам и стварно убав вкус дава пробај мозе ке успее и кај вас
И јас мислам дека со кисело млеко или јогурт би ми ги јадела ама мислам дека сме уште мали (6,5 месеци), после 7 месеци ќе и воведам млечни производи, а до тогаш ќе си ги јадеме со овошје
Ние мени уште немаме ама од пуста срека да се пофалам сакам.Денес изеде една четвртина јаболко и третина од банана.
Над 10. Тешка е за мешето. Појадок: суви кајсии, круша и ленено семе Ручек: телешко, лук, кромид, просо и тиквичка Вечера: овесни снегулки, пченични трици и јаболка Ужина: 2 мандарини
Ad -160 gr jabolko so plazma Ad so banana pilesko so oriz, morkov, mahdonos I m maslo Ad so banana ad 130 gr voda ic ne pie kazete nekoja finta da go izlazam za vida
1оброк жолчка+гриз+јаболка 2оброк црвена леќа(трет ден)+карфиол+кромид+морков+маслиново масло 3 оброк рижолино После секој оброк нуди му вода ќе почне да пие по некоја голтка од 10 мл ќе се качите на 30 мл а и вода сега во зима не сакаат оти не им бара организмот и не им е потребна не се секирај. Јас давам сега ми е трет ден имаме 8 ипол месеци.
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (11:00-12:00) - Каша/ Сливи, јаболко и авокадо * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (15:00-16:00) - Каша/ Модар патлиџан, батат и келераба + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Вечера (18:00-19:00) - Каша/ Печено јаболко и просо
@leona83 јас ги купив од БиоКулт, 200 грама -250 денари. Немаат конзерванси ниту шеќери. Истите ги имам видено и во Тинекс во Зебра, германски во портокалово пакување. Јас ги киснам барем еден саат во врела вода, помеки се и лесно се лупат. А ако имам свежа слива во оброкот да ја ставам на пареа, тогаш ги ставам и нив 15 мин да се обарат. Најчесто давам по две до три максимум на оброк, во просек два пати неделно. Полни се со железо, а и вкусни за во било што.