10++ Д: Палента со грчки јогурт У: Бисквити холе и шмукалче Р: Кашичка ДМ био со пилешко и зеленчук У: Доење и банана В: Кифла
11м Д: Бејбилав инстант каша малина банана + Бебивита шмукалче со малина, вит Ц, железо Р: телешко, компир, брокула, тиквица, малку грашок В: овес, грчки јогурт Утре: Д: просо, банана, мала тегличка јаболко и круша Р: жолчка, палента, брокула, грчки јогурт В: гриз, Хип слива тегла
Јас бев така со првото, недај боже да имаше парче тоа давење, повраќање...и ден денес знае така да се наткрене, нема да доизџвака како што треба, ќе голтне и се наткрева. А си пробала да видиш дали ќе гризе само детето (извини не знам дали е девојче или момче)? Секако се во уста ставаат тој период, пробај дај кифла или корче леб. Со второво јас одма почнав со пасирано и како почна орална фаза, почнав со бебешки смоки од холе, па со бебешки бисквити и корче леб.
Вчера му испасирав лубеница, скроз на ситно, парчињата ептен ситни беа, плус омекнати. Абе му идеше нагон за повраќање како цело парче да му имам дадено И смоки исто му дадов од тие бебешките, истата реакција Тешко ќе биде ова
gwenst ako davas hole smoki imaj vo predvid deka se posuvi i tvrdi. Zemi od lino polesno se topat. Jas edvaj se resavam so parcinja gledam se snaogja sama dozira kolku da gricne.
Д: Бејбивлав прашкаста каша У: Шмукалче Р: Палента, спанаќ, јајце и грчки јогурт У: Доење У: Кисело млеко В: Банана
Прв пат ја воведов по малку варена и смачкана, потоа во вафли или палачинки. Постепено по малку давав. Сега јади цело јајце
Да знам за ова. Еве сега дојдов да се пофалам дека изеде една смока сам. јас стоев до него и се тресев хахахаха
Мајки дајте рецепти за ручек,7++ сме веќе све вртам у круг незнам веќе што да им правам за јадење.Малини,цреши,вишни дали може веќе да дадам