Jas isto umiram koga stava nesto vo usta a sama saka da dzava i da jade. Ama pretera strav imam. No mislam malku pogolema doverba treba da imame vo niv. Taka si razmisluvam. Ja sledam. Ako vidam deka celoto nesto pr biskvitce go stavi vo usta togas i go vadam inace ako si gricka ja ostavam sama dozira parcencinja
11+ Д:гриз со диња У:праска Р:просо,тиквица,цвекло,телешко,кромид У: пченкарни смоки В:овесни со јогурт (Ако ви имаат запек дајте им диња, и вчера јадеше па сабајле три пати ја преполни пелената сега ќе ја паузираме)
Потврдувам за дињата иако му дадов во онаква силиконска глодалка 2 дена само колку да проба по 2 полнења, се испокака леле мајко Мислев ќе му се допаѓаат повеќе со лубеницата, ама не беше нешто воодушевен, денес ми го џитна тоа и нејќеше веќе да го види На темата: Д: овес, праска, банана Р: телешко, батат, морков, тиквица, пченка, кромидче, магдонос - деф фаворит меѓу ручеците В: гриз, Хип кајсија тегла Утре: Д: Бејбилав инстант каша малина банана + шмукалче Хип бисквит банана јаболко Р: жолчка, палента, јогурт В: овес, боровинки, малку јогурт
Абе јас и пред две недели заприметив си мислев од цицањето е, ама еве денес пак, онака одамна не било, цела пелена преполна, едвај го измив
10+++ Д: Овесни со јаболко и цимет У: Кифла Р: Телешко со батат, тиквица, кромид и пиперка У: Шмукалче + доење В: Банана
11++ Д: Бејбилав тегличка микс овошје со житарки (јаболко, банана, праска, манго) + шмукалче Бејбилав праска, банана, јаболко Р: батат, тиква, тиквичка В: дм био тегличка круша, банана, житарки + некое бисквитче Утре: Д: Бејбилав инстант каша малина банана + банана Р: пилешко, ориз, тиквичка, карфиол, пченка В: палента и грчки јогурт
11++ Д: Бејбилав инстант со малина и банана + банана @angel4444 истиот ваш утрешен доручек У:кајсија,диња,џиџи бебе бисквити Р:компир,тиквичка,модар патлиџан,морков,кромид У:остатокот од ручекот В:овесни со јогурт
Грубо пасирано, еднаш стиснато со вилушка, парченцата се колку нокт големина..немаме уште ниедно запче, ептен ми фуфка со парчиња или сам да јаде зошто многу се залетува. Му давам после оброк 2-3 смоки или бисквити, 90% од времето полека јаде ги топи, но 2-3 пати се случи само да си заголта па да му вадам со прст
Какви бисквитчиња? Јас имам едни мислам од Лино се, ама се како кругчиња и не му ги давам така. А смоките од Лино му ги давам цели, некни пола ја пикна во уста, дури стигнав да му ја земам, ја изеде се топат одма смоките
Лино ги давам и Хип. Искрено побезбедни ми се Лино, одма ја крши и џвака штом ја лапне, а Хипот се поголеми и баш со нив така ми напраи, лапна пола, а реално и големи се
11++ Денес: Д: просо, Бебивита слива тегла Р: пилешко, ориз, тиквица, карфиол, пченка, кромидче, магдонос В: Ноќна каша банана, бисквит јаболко тегла + банана + 2 бисквити Утре: Д: овес, Хип кајсија тегла Р: жолчка, ориз, тиквица, грчки јогурт В: Лино ноќна каша овес и слива П.С пробав кајсија, праска, слива да готвам и прекисели и грди му беа, не ги сакаше..ќе тераме уште малце со тегливе, на тераса можам продавница да отворам
8+ Д: Мултигреин со слива и јаболко Р: Пилешко, пашканат, морков, батат, малку путерче В: Ноќна каша со гриз
Д. Палента со јогурт, жолчка и моцарела Р. Леќа, тиквичка, пиперка В. Ноќна инстант каша со пола банана и авокадо