Вечера ова треба да е. Па после пред легнување ад. Ако ти легнува во 11 пресметај си кога ти е вечера. Ние во 8-8:30 заспиваме во 6 и е вечерата.
7+ Вчера Доручек: Семолина со крушка Ручек : Телешко, брокула, морков Денес Доручек: Палента со јаболка и слива Ручек во план : Ориз со модар патлиџан и тиквица
Dali smeam da dadam grasok so pilesko meso ni dvete gi nema probano ili posebno da dadam grasok I posebno pilesko meso so nesto drugo vekje vovedeno primer kompir, morkov, celer, paskanat?
Јас зимам со месеци од рамстор (главниот кај нлб ) бебе трлешко прашувам дали им е тазе дека ми е за бебо и ми кажуваат ако не е кога да дојдам кога ќе имаат тазе
И за ручек може комбинација со жолча палента и јогурт? Ја само за доручек му давам а немам многу идеи, освен месо, ориз или компир...
Јас секогаш доручек давам житарка+овошје. Ручек 4 пати месо ( 2 пилешко 2 телешко ) 2 жолчка и 1 посно
Јас изгледа го испостувам моето, не му давам многу често месо.. а а жолчка се за доручек со палента инаку во принцип благи каши давам и јас за наутро. А за вечера што даваш најчесто? И белка кога ја воведе?
Dali vi se desilo nekad da kupite zamrznato meso i da napravite za site doma pa i bebe da vi jade od toa.Mene cesto mi se desava da zgotvam taka bidejki nemam sekogas svezo meso doma...Sto bi rekle postarite "nemajka". A i situacijata e do tolku da ne znaes sto prodavaat veke dali e domasno ili ne znam kakvo a mora da kupis...(za od mesara pram muabet).
Вечера најчесто млечно. Палента/овес со грчки јогурт, јогурт..некад додавам боровинки, малини, вишни. Млечни каши од кутија, од тегличка.. некогаш па и како за доручек без млечно - гриз банана, овес јаболко круша..зависи. Белка воведов претходнава недела прво преку тарана со јајца, после 1/4 белка и вчера пола дадов па за некој ден цело јајце.
Им направив палента со павлака несакаа да јадат,после им направив авокадо со банана нешто каснаа пд тоа.Дали може покасно пак да понудам авокадо и банана тоа што ми остана ставив во фрижидер,или да фрлам во канта
Па најчесто ги наоѓам тој или Олимпус со зелено.. боље ова најасална варијанта ми е ..тој на Кам не сум го пробала, а на имлек викаат не бил добар..не знам ств