Префрли се во тема дете, таму има подтема за јадење 1-3 год ќе читаш искуства. Сол ставам од плава ќесичка од Алкалоид, јодирана ја пишува. Ама не и ставам многу, иако е над годинка малава.
Јас и давам од сите, ама со нај голема масленост 9% што сум и дала е овој. Превкусен е и јас го обожавам.
Овој е грчки ТИП не грчки јогурт, многу помалку протеини има и согласно цената му е пониска. Крикри и Олимпус се грчки јогурти. Фарма бела на кам е исто грчки ама прашкаст некако. Инаку сите млечни производи се даваат полномасни.
Ту бре Ноеми па и ти, само нè строиш на форумов еве јас пишав од сите и давам. Еве го тој со 10% масленост..овој има нај веќе? Ја затоа и павлака и давам 20% масленост, да си ручка дете
Ех абе не е строење зашто да не си споделиме информација, башка лажен маркетинг многу ме нервира. Иначе секој што смета за правилно ќе си дава на детето. Тоа за масленоста е за развој на мозокот и раст дека нагло растат првите две години и им требаат масти. Од грчките тие со 10% се највеќе да, а павлаката си е 20% секоја мислам. Исто и киселото на Алпско е полномасно, Битолското е малку помалце. И на крај пак ќе лиже бетон на 2 години
Се нашалив, ме примети така е, што знаеме ќе споделиме. Да да, знам и јас дека масти им требаат во развој, затоа еве ја дома 2мин не седи маж вика абе и даваш мн храна, затоа е ваква ќути сеа, тоа не и текнало да лиже бетон а се ближи кон 2 год ама затоа уште става сè во уста, да си вкуси
Мами да ве прашам од колку месеци воведовте диња? Ние сме 7++ па незнам дали да давам додека им е сезона сеуште ?
Јас имам Ванилино. Пишува дека се прави со млеко. Е не сака да го јади. Дали можи да се додаде нешто? Овошје, бисквита, или немаш давано вакво нешто?
Ванилино немам пробано сеуште, така седи во фиока. Али пробај додај му јаболче или банана, па он ќе каже дали може или не
Мојава сака овошје ама да не е во каша каша никаква неќе уствари веќе не знам може кебапи да ја понудам господичната
Дадов неколку пати, зема ра пика во уста големи парчиња, па да голта, па да плука.. па и се правеше gagging, па и паѓаа парчиња од раце и остануваше уморна и ненајадена. И сеа и давам блендирано, ама сама во меѓувреме јаде смоки додека ја ранам и така тоа е некој компромис периодов има само 1 заб и страв ми е искрено..пасирано неќе... ќе биде хаос кога ќе почнам на работа наскоро...
Иста ситуација и кај нас Моето има 6 заби, ама не сака Сега му давам купечки со парчиња, да видам дали така ќе има некој успех, па да преминеме на парчиња