За вас нормално ќе си ставиш сол, а можеш и обично брашно. Може и да ти ги сака, дека се многу мекички. Баш погодни за бебешко раченце. Иначе добри беа, си лапнав и јас. Без да пробам не му давам де.
Д: Амарант со праска и крушка Р: телешко со каша холе зеленчук (компир морков праз спанаќ) + сладок компир + маслиново В шмукалче холе морков манго банана крушка (половична вечера, друго ми одбиваше) Д: Киноа со шмукалче холе крушка, јаболко ,сладок анасон Р: палента со тиквичка, морков, малку праз + путер (не јадеше) В: овес со грчки јогурт Д: Киноа со шмукалче холе јаболко банана цвекло Р: пилешко со каша од морков тиква ориз babybio В: шмукалче јаболко банана (половична вечера, друго ми одбиваше) Д: Овес со дуња и банана Р: телешко со тиквичка, морков праз + маслиново В: амарант со кисело млеко + шмукалче дм јаболко банана вишна Д: Овес со Дуња крушка и грчки јогурт Р: ориз со тиква, карфиол пашканат В: каша дмbio ориз млеко + банана Д: амарант со шмукалче холе јаболко банана цвекло + дуња Р:пилешко холе со тиква, карфиол пашканат В: овес со кисело млеко и банана Д: Просо со шмукалче јаболко банана + цимет Р: каша холе грашок компир тиквичка + парче сладок компир В: ориз со АД и шмукалче слива круша Д: Просо со кисело млеко јајце банана авокадо Р: холе пилешко со сладок компир и тиквичка + маслиново (не јадеше) В: овес со АД и банана + цимет
Јас ги правам со сирење во смесата за нас. Значи ја правам смесата (не правам со овесно брашно, туку со презла, и евентуално малку обично брашно ако е некоја помокра тиквичка), пржам неколку за бебка, и во останата смеса додавам веѓета и сирење за нас и така ги пржам. Ама јас ставам цела тиквица и еден морков (некогаш и без морков), така излага за сите ручек