Одамна давам вечера ние доручекот покасно го воведовме. На сабајле доволно и беше млеко па накај 12,13 давав ручек и пробувавме вкусови а штом проба житарки веќе почнав со вечера. Не јаде секој оброк по 200 гр нормално, јас сум повеќе за почесто но помалку количински. Прати го бебето ако има апетит, ако мислиш дека ќе јаде, ако се буди често ноќе воведи вечера. Нема правило. Јас дури и се мислам сега за ужинка пошто ручекот ни е во 12,13 вечерата во 18 па тоа време измеѓу ми изгледа ко да е малце гладна. А цица минимум 5 пати во 24 саати (со ноќно будење).
Фала на одговорот, ние касниме со воведување на жолчка таман што сакав да ја воведам настина па проблем со забите, на почеток имав мака со непиење млеко сега со нејадење на каши, насабајле давам кога ќе стане млеко па по еден час давам каша, некако се чуствувам како неснајдена во исхранава, компир,морков,пашкант,ориз,карфиол,брокула,спанак,тиква,тиквица,кромид,банана,јаболко,круша,слива,праска,кајсија,палента,просо,овесни снегулки,течешко месо, давам и јогурт, ова е се што имам воведено, некако се чустувам како побркана со исхранава
Следи си го бебето ако мислиш дека не и е доволно воведи и вечера или пробајте за почеток да видиш како ќе оди. Можеш и авокадо, пилешко, мисиркино месо и гриз да воведеш. Гриз јас понекогаш давам како вечера. Ако не се лажам вие бевте на ад. Тогаш со педијатар консултирај се најдобро или некоја членка нека ти каже нејзино искуство кога дава кашички кога ад.