Денес 7месеци, воведувам модар патлиџан Д: тиква + гриз Р: тиквица + модар патлиџан + просо + маслиново
7 месеци Д: авокадо + јаболко + амарант Р: воведувам телешко месо + батат + морков и малку водичка од сварениот зеленчук
8+ П: просо+цвекло+јаболко Р: компир, модар патлиџан, морков + телешко В: палента + кисело млеко + путер
7 Д: круша + слива + палента / изеде 180гр Р: брокула + компир + телешко месо / изеде само 80гр ќе ја понудам плкасно пак Брокулава сум приметила со било што ја осеќа и не ја сака како мене
7+ Д: ананас + јаболко + семолина / изеде 140гр Р: батат + тиквица + папканат + маслиново / изеде 110гр
8+ П: амарант, јапонско јаболко и обично јаболко Р: грашок, морков, кромид и пилешко месо В: гриз, банана и какао
8+++ Д: Holle семолина + банана + јаболко + цимет Р: Мисиркино + батат + зелена пиперка + спанаќ + маслиново В: Тарана + путер + грчки јогурт
Домашно немам ништо, се е од пазар купено, не знам кое каде е произведено Не се водам строго по препораките и книгите, повеќе по инстинкт. Почнав со цвекло, леќа, телешко месо, жолчка и сл. порано поради тоа што после 6м кај бебињата знае да се јави слаба крв, ги губат резервите на железо од мајката па им треба повеќе внес на железо.
И јас мислам цвекло сега за две недели на 7+++ да и воведам ради железото, спањак јаде веќе два пати со сласт и блитва и тие се добри за железо а читав дека затоа и месото во 7ми месец се воведува