8+++ Д: авокадо, амарант, јаболко, круша, цимет Р: палента, путер, жолчка, грчки јогурт В: Holle инстант житарка со банана и боровинка
7++ Д: тиква+овесни снегулки Р: телешко месо+ тиквица+ 1/2 црвена пиперка+ многу малку батат (многу и се бендиса)
Да чкртнам и јас нешто доста само гледам 10+ Д- мултиграин со јаболко и морков Р- црвена леќа + тиква+ батат+ морков В- семолина со банана
Цело зрна се даваат здравје после годинка, до тогаш или целосно испасирани како каша да речам, или ако сакаш како залчиња смачкани со вилушка да бидат
Ќе пробам нареден месец ќе и правам, ми стана интересно да готвам преку воведувањава на храна за ќерка ми, иначе ич нејкам да готвам
11+++ Д: проја мафини Р: грашок манџа со пилешко У: малку мандарина В: палачинки со банана и боровинки
8+++ Д: Спелтин гриз со печени јаболка, цимет и путер од бадем Р: Потпечен ориз со спанаќ (морков, кромид), жолчка и кисело млеко
Да пишам и јас, одамна не сум пишала беше драматично јадењето дур искачаше горната двојка 9+++ Вчера Д: мултигреин инстант кутија хип со ад + пасирана крушка и јапонско јаболко Р: пржено лепче со јајце + кисело млеко + каша baby bio веге мусака В: хип 7 житарки каша Денес Д: палента со кисело млеко и јајце + дробено лепче (нејќеше без лепчето да јаде цц) Р: телешко со компир морков пашканат кромид лук маслиново (конечно да ми прифати ручек со сласт) В: овес јаболко млеко ноќна инстант кутија на хип + пасирано јапонско јаболко
Мегу првите житарки може да се дава тој дека е безглутен. Не се приготвува само се меша во каша и треба да отстои 10тина минути да упие течност
7++ Д: палента + ананас + јаболко / изеде 150гр Грицкаше прв пат и лепче / корка воведен глутен Р: пилешко + морков + ориз / изеде 230гр
Да тип 500 имав со тоа го направив, денес и земав интегрално брашно од дм ќе и правам пак за некој ден, грицкаше и си ги чешкаше непцата и правеше ммммм мјам мхаааам
А да, таман и за непца чешање, полн погодок наздравје да и е, деновиве планирам и јас глутен така да воведам, па ќе видиме како ќе поминиме
9+++ Д: хип мултигреин со пасирана кајсија и банана Р: паста со сос од грашок, тиквичка, пашканат, телешки бујон, лук, маслиново и малку грчки јогурт В: палента со грчки јогурт и авокадо