Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денешното мени (за бебиња до 1 година)

Дискусија во 'Бебе' започната од girl1985, 9 август 2012.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    421
    Давам овес почесто го мешам со слива круша ставам малку јаболко кокосово масло, обавезно за ручек маслиново масло, ама целосно не ги избегнувам компирот морковот, сепак со нешто треба да се направи јадење, нетреба ни палента да се дава ама јас давам еднаш неделно,банана кога давам гледам да е помека,вчера го прашав матичниот вика нормално е додека се привикне стомачето

2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    421
    Обавезно за ручек маслиново за доручек кокосово и ставам,гриз не и давам, ориз еднаш неделно, исто и со компирот еднаш неделно, не и давам секој ден, ама сакам да и е разновидна исхраната да не е едно исто, па затоа и тие намирници што стврднуваат столица ги давам, се нема случено да не какат неколку дена тоа веќе е запек, какат секој ден ама тврдо

3. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    130
    Па како што пишува во упатството.. топлам вода да зоврие па ја оставам до 50 степени да се излади, ставам 3 големи лажици семолина и одозгора водата 120мл и мешам ама ептен грутки големи некако а ако ставам уште вода претечно е...Ова за 4 месеци количинава како на упатството.. нешто погрешно правам чим не ми се меша а не змам што

4. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    1.406
    Јас обично кога ќе и дадам слива и круша следен пат не и е толку тврда столицата нас само тоа не спасува.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.601
    Еве 10м ќе прави и уште така некогаш кака ама не сум помислила дека е проблем бидејќи по неколку пати во ден се олеснува. Исто и јас давам компир, морков, ориз не и ги тргам од исхрана ем ги сака ем се нутритивни.

6. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    5.641
    Од каде купувате убаво кокосово?

7. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    Мајки, препорака за некои вечерни каши со добар состав? Дома имам на нутрино житна ама гледам не е добар составот

8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.362
    @Guns N` Roses Зошто ја правиш со формула? Нели има во самата семолина од Хип млеко :^).

@Aledarkali Пробај тиквица да ставиш.

@Baby warrior Од дм е убаво има две големини на теглички.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    1.406
    Dm Bio.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.