9+++ Д: експандирани амарант и хељда со пасирана крушка + каша холе јаболко слива Р: пилешко со спанаќ грашок морков пашканат кромид и маслиново + пржено лепче со јајце В: хип овес со јаболко ноќна инстант каша + малку банана и капинки
Од кај зема експандирана хељда? И експандирана киноа барам ако има некој видено, порано имаше во ДМ сеа не наоѓам.
Во farmer boy во тафталиџе. Имаат и киноа експандирана, следно сакав и јас таа да ја земам дека обичната не ја сака а еве хељдава ја засака
Искрено и мене киноата ми е горчлива два теи пати индадов јаде мојава ама експандирана ваљда понеутрален вкус би имала
Да, горчлива е ама бар не смрди. За споредба хељдава и амарантот како ужасно ми смрдат не знам како ги јаде ама супер нека лапка хранливи се бајаги
Ајде јас пак да прашам. Дали е добра комбинација? црвена леќа,морков, сладок компир, тиквица кромид, и дали да ставам и палента
Д : круша, слива, 3житрици Р : сладок компир, зелена пиперка, лук, пашканат, ориз, путер В: дуња, јаболко и амарант Д : палента со јаболко и круша Р : телешко, прокељ, црвена пиперка, кромид, тиквица и ориз со маслиново. В:каша со тиква морков и просо
10м Д: мултигреин на хип со праска авокадо и путер од бадем Р: ориз спанаќ грашок морков пашканат кромид и маслиново + смоки В: јуфки со кисело млеко
9+ Д: Hipp семолина + јаболко Р: батат, амарант, авокадо В: тарана со путер, спанаќ, зелена пиперка и модар патлиџан + кисело млеко
Решив да пишувам шо фрлам Па ако видите да грешам нешто пишете Д. Банана +суви сливи+палента Р: ориз+грашак+пилешко *доручек 3 лажички *ручек 2 и на крај од мојата супа 5-6 малецки залчиња леб.
Доручекот да не и е многу благ на вкус? Јас банана давам или само така да ја јаде или ако нешто ми е многу кисела кашата (пример со кајсија) па да ја заблажи малце. Неколку пати и давам овес со банана и различни шумски (јас така го сакам) и на неа не и се свига а скоро се друго од овошје што сум дала сакала Ручекот водејќи се според мојава ориз со што и да и дадам ако не и ставам грчки или кисело млеко не го сака. Исто можеш да додадеш лук кромид и маслиново за вкус. Едит: глеам не сум допишала во мојов ручек со ориз денес дека и ставив грчки јогурт пошто не го сакаше, по 3 лажици почна да се мршти
Дека е специфичен на вкус па не знам мојава дали ќе го прифати, фино звучи твојава комбинација може да и дадам така