Ај кажете ми дали обичната хељда се кисне како просото од вечер? И во кој сооднос со водата се вари? Имам купено на Био Космос, ама никако да сварам.
Банана и јас и давав и така ама 2 дена не беше какната и за да и замаскирам суви сливи ја додадов бидејќи само суви сливи со палента не сакаше... А за оризот мојава па го обожава еден период морав да ставам во се за да јаде ама после го навикна ли што ли се деси не знам ама почна да одбива. Инаку инспирација за денешен ручек ми беше од @bebinprvimeni на инста... А за грчки/кисело млеко праи фаца мислиш лимон си дала не млечно
Офф и млечно ли одбива, обично повеќето бар тоа сакаат… Стварно се надевам дека забите ја мачат и магично ќе пројаде како мојава наскоро. Друго нешто што заборавив да те прашам, дали си пробала да јадеш и ти со неа, или само неа ја раниш посебно во хранилка? Да не сака малце поопуштена атмосфера а не да се осеќа “форсирано” да јаде. Имаш пробамо да ве гледа да јадете па да и дадеш и неа?
9+ П: палента со јаболко, круша и цимет У: филџан кисело млеко Р: просо, батат, брокула и жолчка В: хипп ноќна со јаболко и праска
Многу можно е да се забите да се ,гледам кога ја зема лажичката сама да дрми на непцата ја става и џвака. До скоро јадеше само она во релаксаторот сеа и ја извадив хранилката и доручек секогаш јадеме двете во исто време а ручек најчесто и трите (со дада и) така уствари и од супата денес и дадов