Ај кажете ми дали обичната хељда се кисне како просото од вечер? И во кој сооднос со водата се вари? Имам купено на Био Космос, ама никако да сварам.
Банана и јас и давав и така ама 2 дена не беше какната и за да и замаскирам суви сливи ја додадов бидејќи само суви сливи со палента не сакаше... А за оризот мојава па го обожава еден период морав да ставам во се за да јаде ама после го навикна ли што ли се деси не знам ама почна да одбива. Инаку инспирација за денешен ручек ми беше од @bebinprvimeni на инста... А за грчки/кисело млеко праи фаца мислиш лимон си дала не млечно
Офф и млечно ли одбива, обично повеќето бар тоа сакаат… Стварно се надевам дека забите ја мачат и магично ќе пројаде како мојава наскоро. Друго нешто што заборавив да те прашам, дали си пробала да јадеш и ти со неа, или само неа ја раниш посебно во хранилка? Да не сака малце поопуштена атмосфера а не да се осеќа “форсирано” да јаде. Имаш пробамо да ве гледа да јадете па да и дадеш и неа?
9+ П: палента со јаболко, круша и цимет У: филџан кисело млеко Р: просо, батат, брокула и жолчка В: хипп ноќна со јаболко и праска
Многу можно е да се забите да се ,гледам кога ја зема лажичката сама да дрми на непцата ја става и џвака. До скоро јадеше само она во релаксаторот сеа и ја извадив хранилката и доручек секогаш јадеме двете во исто време а ручек најчесто и трите (со дада и) така уствари и од супата денес и дадов
10м Д: мултигреин на хип со формула и пасирана крушка + путер од бадем + свежи боровинки Р: мисиркино со цвекло тиквичка брокула кромид и маслиново + од грицките протеински со леќа на бубало ми се изџапа дур јадев и лапна неколку В: ориз со грчки јогурт и обичен јогурт и малку маслиново + бисквитка
9+ Д: Овес, цвекло, вишни, јаболко, банана Р: Мисиркино месо, компир, грашок, пченка, зелена пиперка, маслиново масло В: Тарана, путер, спанаќ со кисело млеко
7+++ Д: хип кашичка крушка + слива + житарки ( додадов и амарант експандиран за да има текстура така сака повеќе - 160гр тегличката и беше малку и ми плачеше за уште па и отворив и хип јаболко и ја изеде уште пола ) Р: батат + праз + морков + путер
10м Д: гриз тегла хип + праска и крушка Р: телешко компир морков пашканат спанаќ кромид маслиново В: експандирани хељда и амарант + малку јуфки со грчки јогурт и кисело млеко (чудна комбинација ама за мојава неодолива хах)
Здраво на сите не сум пишала до сега на темава 6+ сме воведов вкусови поединечно па почнав да мешам..немаме сеуште пробано се па може да си разменам идеи ..затоа што најголем проблем ми е смислување и комбинации ..не обожавам да готвам НАЈИСКРЕНО арно ама..ми станува интересно затоа што ми е ново и предизвик..дали ќе и се допадне на ќерка ми или не .. Д:ориз (hipp), зелена тиквичка,морков и тиква
7+++ Појадок тарана 2 лажички ,па додадов кисело млеко уште 2 Ручер: готова каша на нутрино од телешко,брокула,морков и компири 4 лажички таман се израдував прекина да јаде До вечер секако пак ќе и ја понудам
10м Д: мултигреин хип со пасирани слива и кајсија Р: телешко компир морков пашканат спанаќ кромид маслиново + бисквита, смоки В: ноќна хип кутија овес со јаболко + неколку парченца портокал
9+ П: овес, јаболко, авокадо, круша и цимет У: кисело млеко Р: модар патлиџан, компир, батат, кромид и телешко В: хипп кутија млечна со бисквити
ова го најдов, па ме интересира мајки дали вие давате прво млеко па каша? Јас давам млеко и простор за ужини нема баш тогаш за време на ужините спие или пак е сита од главното јадење
9+ П: гриз, банана, авокадо и круша У: грчки јогурт Р: ориз со спанаќ и жолчка В: хипп млечна со јаболко