Multigrain имаш пробано? Мојава таа ја сака од хип цел месец ја јадеше а сега земав од ДМ да видам дали исто ќе ја сака. Овесот го одјаде(ноќната од хип со јаболко и млеко), пола кутија фрлив а друго не ни купувам. Имам некои фрутолино и чоколино од поклони што не верувам дека ќе ги отворам воопшто
Најчесто во доручекот јаде банана, не знам, како за со највеќе шеќер некако ми оди сабајле да јаде… а баш сум се прашувала зошто во ноќните има банана
10м Д: overnight чиа и овес со крушка јаболко + неколку капинки Р: палента со спанаќ цвекло тиквица лук + неколку парчиња вртена пита со месо В: тегла ноќна каша од babybio киноа пченка батат морков тиквичка + кисело млеко и секако смоки да грицка со скоро секој оброк инаку по неколку лажици се глупира и нејќе да јаде
Ваљда секој италијански е убав, мене на alcenero ми е најубав ама добар е и на Martino. Ги има по поголемиве маркети или на пакет.мк
Ја правев со кокосово мешано со вода ама нешто не и се свигаше па сега и правам со вода и повеќе ја јаде
Д: Овесна каша со печено јаболко, цимет и малку амарант Р: Полпети од тиквица и батат со кисело млеко - ништо не изеде В: Гриз со банана и какао
9 м. Д: палента + крем од индиски ореви + јаболко + кокосово масло ептен малце. Р: батат + тиквичка + наут + праз + малку маслиново масло. У: хипп бисквита. В: гриз.
10+ Д: експандирани амарант и хељда со каша бејбибио јаболко и слива + неколку парчиња кива Р: таљатели со тиквичка лук урда маслиново и грчки јогурт + неколку парченца кашкавал В: овесни палачинки (овес банана јајце млеко) со авокадо и грчки јогурт + неколку боровинки Не изеде многу количински од ништо ама и искача втората горна двојка така да очекувано
8 Д: киноа + морков + моцарела + путерр Р: телешко + компир пире + праз В: палента + јаболко со цимет
7+++ Д: овесна каша со дуња и банана Р: ориз, црвена бабура, тиквица, морков и кромид В: прв пат вечера- ноќна на хип банана и семолина Од утре сакам да воведам млечна исхрана и незнам со што да почнам и како да искомбинирам. Предлог идеи?