9+++ Д: тиква, круша, експандиран амарант Р: телешко месо, батат, тиквичка, морков, прокељ, маслиново масло В: Hipp семолина и слива
9+ П: палента, круша и банана У: кисело млеко Р: ориз, брокула, морков и мисиркино В: хипп инстант со бисквити
10++ Д: 7житарки кутија дм со јаболко и праска + путер од бадем Р: бомбици од батат и киноа пржени на маслиново У: овошно шмукалче и мафини од батат, компир, морков и кашкавал В: кисело млеко со лепче + холе бисквитка од спелта
Составот е : Варена киноа + батат на пареа па пасиран со малку растопен путер (одприлика пола пола сооднос). ги составував со раце баш како мини бомбици, па веднаш ги валкав во јајце и пржев на маслиново. Без јајцето се распаѓаа и не ми остануваа цели. Пробував од истата смеса и да ги печам на нелеплива фолија и ми се распаднаа и тие ама бомбициве беа успешни и си ги јадеше и се допаднаа
Можда за валкање само да. Јас во некои палачинки исто имав ставени внатре и некако суви ми ги направи се ронеа многу
9+ П: гриз, слива и јаболко У: грчки јогурт Р: Baby Bio зеленчук и ослиќ В: Хипп ноќна со праска и јаболко
9+++ Д: Овес, цвекло, јаболко, банана У: 2 смоки Р: Батат, домат, грашок, кромид, магдонос, босилок, карфиол, маслиново масло В: кус кус со путер, спанаќ, лук, тиквица + грчки јогурт