11 Д: скремблд јајца пржени на путер со урда + краставица У: рендано јаболко со путер од бадем и лешник + парченца манго Р: модар морков спанаќ кромид пилешко маслиново + лепче В: ноќна каша на хип 7 житарки
1год Д:Печено јаболко+слива+житарка У:Јогурт + пола банана Р:Пилешко+кромид+ориз+тиквица+морков+маслиново У: јаболко парчиња +бисквита В: Домашна кифла +кисело млеко
Д : Палента, жолчка од јајце, крем сир безлактозен со малку безлактозен јогурт и леб на крај како награда јадеме да се измазни тањирчето. Р : леќа, компир, кромид, морков и маслиново масло(манџичка) В: 3 вида житарици (безглутенски) со млеко и јаболче со цимет малку
Сакам ужинки да и воведам... млеко слабо пие ама храна кога и да и дадам јаде. Јас со тие смоките ја лажам, може две пакетчиња да изеде ако и дозволам нема доста
Од вчера Д : јаболко, банана, гриз, цимет Р : пастрмка, ориз , лук, црвена пиперка, маслиново масло В: леб со крем сир безлактозен
10+ П: просо, цвекло и јаболко У: кисело млеко Р: компир, модар, пашканат и мисиркино В: палента, цело јајце и грчки јогурт
Цело јајце за вечера? неколку пати сум се мислела дали да давам и се си викам тешко да не и е пред спиење. Сум дала мала количина во мафин или тестенини за вечера но поголемата доза обично за појадок и ја давам. ок и беше?
Незнам сам почна да бара да јаде храна,дека тоа време ручаме кога треба да има ужинка.Млеко пие само 6 или 6:30ч кога станува и 20ч за спиење.Почнав со една ужинка кога видов не бара млеко воведов 2 .Смоки му давам мах 3 не секој ден.Обожава да грицка јаболко,бисквита лебче,кифла.