9+ Д: киноа + јајце+ авокадо + урда Р: телешко + цвекло + батат + маслиново В: ноќна хип / семолина праска јаболко
7 П: Амарант, банана и кајсија(Хип кашичка) Р: Ориз(Холе каша), батат, брокула, цвекло + маслиново масло
Д: 5 корн хипп инстант каша, слива, кокосово масло. У: портокал. Р: батат, цвекло, тиквица, жолчка. В: овес, ад млеко, банана.
11++ Д: скрмблд јајца на путер + малку грчки јогурт У: манго парчиња + малку јаболче со таан Р: тиквичка, морков, мелено телешко (не се дојаде не и беше баш по ќејф па и дадов и бисквита од спелта) У: мандарина и неколку парчиња банана В: кускус со путер авокадо котиџ + парчиња моцарела на страна
10+++ Д: кајгана на путер + котиџ + авокадо + малку ржан леб У: банана и јаболко Р: мисиркино, батат, пиперка и кромид В: Hipp good night бисквита и јаболко + грчки јогурт и смока да се дојаде
9+ Д: банана јаболко дробени бисквити овес Р: рижото со зеленчук на путер / моркови пиперка кромид В: печена тикав + семолина
11 Д: чија пудинг со банана и малини Р1: кус кус, брокула, тиквичка, авокадо и павлака Р2: леќа, морков, кромид, лук, маслиново и леб В: варено јајце
Сега брзо почнав, два пати имам дадено до сега за доручек и најадена е. Прво бананата и малините и ги правам како милкшејк и во нив ставам чија, еднаш и направив со манго и банана.
Исто, overnight oats and chia pudding Ставам и мед (после годинка), какао, цимет и путер од јаткасти плодови во него А имам ставано и една лажица грчки јогурт за плус протеини. Инаку, дека јас не сум знаела (може вие знаете ама да си кажам), за да ви набабри чиата убаво, ќе ставите топло млеко првично
Ме просветли ни јас не знаев хах. Јас со ладно правам (пола млеко пола вода) ама мешам на неколку наврати да набабри
Јас го правам исто со ладно млеко и вода и стои во фрижидер преку ноќ, но насабајле ја ставам теглата во топла водa за да не и го давам скроз ладно и набабрува дополнително од тоа. Така да ако не даваш директно од фрижидер, може и на овој начин ќе набабри плус.
7 П: Овес, овошно пире Хип со манго, банана и круша + кокосово масло Р: Батат, грашок, морков + грчки јогурт
10+++ Д: амарант, авокадо, банана, боровинки Р: Hipp кашичка пилешко, зеленчук и тестенини У: сладок компир В: ориз со спанаќ, урда и маслиново + кисело млеко