1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денешното мени (за бебиња до 1 година)

Дискусија во 'Бебе' започната од girl1985, 9 август 2012.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.219
    Допаѓања:
    26.806
    Дајте ми некој рецепт за палачинки, со јајце, банана нешто да ја пробам малава?
    И кај мене исто не сака пасирано да јаде а камоли парчиња. И давам бебешки смоки/бисквити, само ги допира до устата и плука, и се гади, нагони за повраќање одма и доаѓаат.

2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    436
    Блендирани давам мазни каши, малку да има нешто не изблендирано во кашата одма има нагон за повраќање, еве денес сабајле мусли и направив нема шанси, вчера и направив макарони со сос од брокула само ги изгмечив да не се цели и тие ги фрлив, и на крај и дадов готова каша си ја изеде со сласт,единствено од што не се гади е морков на пареа и давам си јаде без гадење

3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    1.987
    На почеток пробај со нешто што ќе биде баш меко, пример тиквичка, компирче, брокула.. кај мене исто некогаш и се гади, а на почеток цело време беше фацата сега ќе повратам ама нема повратно. Јас сеуште и давам мешано не сме скроз на парчиња, не ја форсирам и за неа тоа е нова вештина па одам полека мешано, најчесто и давам само гмечено сега плус парчиња. Оди полека како што кажа секој ден по едно парче не брзај ќе се навикне, не е поентата и двете да се паничете ако не оди денес пробај утре, дај и да држи во рака, покажи и ти однеси и го рачето до уста да почне сама и ќе се навикне. Не се сите деца исти на некои им треба повеќе време, на некои помалку. Има време ќе ја совлада и таа вештина чекор по чекор