Колку отприлика мафинчиња проја со рецептава искачаат или во тавче ја правиш па и сечеш? 2 шољи зејтин некако не е многу?
Моја бебка е болна па 2дена сме само на цицање и по некое залче лепче и грчки за денес ми е планирано од омилени ствари да и нудам нешто вака ама којзнае што ќе бидне Д: мафини со банана овес јајце и путер + грчки јигурт + капини Р: банана манго мусли В: домашна супа од патлиџанче тарана и путерче
https://moirecepti.mk/post/проја-со-јогурт-и-сирење Јас оваа ја правам за нас, нема утка. Мека е не гребе на грло и не се распаѓа.
Во тавче ја правам па ја сечам. Па за тој сооднос не е многу зејтин, јас правам упола и ставам една шоља зејтин (мислам на филџан за турско кафе). Упола од меркиве испаѓа како за еден доручек за 2-3 особи.
7+ Вчера П: Овес, банана и малина + кокосово масло Р: Неуспешни кофтенца од тиквичка и компир + кисело млеко, па јадеше лепче со кисело млеко Денес П: Гриз(Хип) со кашичка од круша, кајсија, боровинка(дмБио) Р: Телешко, тиквичка, младо компирче, пашканат, морков, младо кромидче + маслиново масло
11 Д: авокадо, банана, јаболко, амарант У: чиа пудинг со круша и цимет Р: лаврак и компир У: лепче со абц В: палента со спанаќ и грчки
11 Д: овес со круша и цимет + јаготка (прв пат) У: 3 смоки Р: лосос и пире од батат, модар домат и морков У: шмукалче јаболко банана В: проја со фета и кисело млеко
Ја правев денес, викам да сменам пошто оваа е со јогурт, а мојата рецепта е посна. Ептен е вкусна многу ми се свиѓа а и бебка се најаде убаво. Со сирење сигурно е повкусна ама јас не ставив за да не и е многу солено на малата, немав некое несолено сирење, со јогуртче си јадеше за вечера.
За утре 11 Д: чиа пудинг + овес, банана и јагода У: лепче со грчки јогурт Р: ориз со спанаќ и јајце У: рендана крставичка В: тарана со модар домат, морков и кисело млеко
9++ Болна али подоздрсвена па почна да пројадува пак по малку Д: каша со 5житарки и слива Р: телешко и компир ( касна 6лажици се бореше со мене да не јаде, па се изнацица ) В: ноќна хип/ семолина праска јаболко
10++ Д: лепче со омлет и моцарела. У: грчки јогурт со пире од папаја. Р: компир, пашканат, спанаќ, аспарагус, кромид, масло од репка. У: двопек. В: овес со банана, млеко и кокосово масло.
7+ П: Гриз(Холе) + јаболко, сува слива кашичка(дмБио) Р: Пилешко, батат, компир, спанаќ + маслиново масло
11++ Д: манго, банана, смоква, бисквита У: печено лебче со абц Р: топчиња од тиквичка, компир и кашкавал печени У: печено јаболко В: јуфки со урда