7+ П: Овес, банана, малина, какао + кокосово масло Р: Пире од компир, тиквичка парчиња + грчки јогурт
11++ Д: чоколино У: варено јајце + лебче со путер Р: грашок, морков, кромид, пилешко со маслиново масло У: смоки В: просо со јаболко и кајсија од компот
9++ Д: палачинки од овес банана и јајца + вишни + капини + грчки јогурт Р: пилешко + цвекло + киноа + путер В: манго + јаболко + банана + мусли
7++ П: овесна каша со јаболко, банана и авокадо. Р: сладок компир со телешко, и по некое тркалце морков, пашканат и тиквичка. денес имавме успешен ден, се изедено бебе почна да лази, изгледа се троши па ќе почне да јаде
искрено ми беше страв да пишам да не престане пак, дури и испасирано изеде се, не ми повраќаше него дали имаш дадено цреши, малини, вишни, знам дека неколку дена се разлика со мојава? прашање и до другите е ова, кога воведовте? и цимер од кога можам да воведам?
9+++ Д: палента + јајце + котиџ + лентички крушка за да грицка Р: јуфки + урда + путер В: семолина + јаболко
Мојава тамани малини боровинки капини вишни, све тоа шумското - и јас мн ги сакам тие овошја на 7месеци и ги дадов едно по едно
Малини и боровинки од готова кашичка на 6 месеци воведов, сега давам замрзнати малини друго немам дадено вишна, цреша. Цимет сеуште немам дадено. @Baby warrior каков путер даваш и од кога може да се дава?
На президент црвениот без сол и мене ми е највкусен тој за дома нормално го купувам. Искрено не памптам ама вероватно и дадов од 7месеци
@Guns N` Roses и јас и имам дадено путер, уште од пред еден месец , исто давам од тој бејби што ти пишала.
Цимет уште на 6-7 месеци, боровинки исто, вишни и цреши на 7. Малина немам дадено не знам зошто, јаготка сега на 11 чекав свежи да личат на нешто..
Дали боровинките и ги даваш свежи и како ја тргаш лушпата, со блендирање? Баш сакав да му воведам деновиве ама се мислев како.
7++ П: Гриз(Холе), банана, кива Р: Рижото(Ориз, тиквичка сецканата на коцкички, пашканат, рендан морков) + маслиново масло
11++ Д: манго, банана, смоква, боровинки, бисквита У: мала кашичка хип зеленчук со пилешко Р: пире од компир и тиквичка со путер (најде во тиквичката семки и престана да отвара уста) Р: пастрмка, леб ( гледаше што јадам јас) У: вишни од компот В: палента со павлака Пс: како се справувате кога нешто не сака воопшто. Пример не сака црвена пиперка сум дала на повеќе начини ја осеќа дури и најмалку да има. Престанав да давам, сега последно така ми прави и со котич сирење, кога давам колку и да има малку во јадењето откако ќе осети не отвара уста повеќе. Значи оставам да помине одреден период ама пак е исто
Вероватно се работи за вкусови. Мојата нејќе брокула и не и омилено банана баш. Ептен сака црвена пиперка па.. вероватно кмаат и они уште малечки некој вкус што им се допаѓа некој не. Јас не ја форсирам што сака нека си јаде