7++ Д:Кајгана со домашна несолена урда, лебче Р: Чорбичка со спанаќ,тиквица, кромид и компир. Плус маслиново В: Јаболко и круши
9+++ Д: вишна + јаболко+ манго + мусли Р: леќа + телешко месо + лепче + маслиново В: банана + гриз + какао
Здраво Од готовите каши што де подготвуваат со вода или млеко, од кои сте задоволни? Ќе ве замолам да ми препорачате. Имам пробано два вкуса ама не ми ги сака ич
11++ Д: просо со јаболко и вишни У: банана леб Р: Батат, морков, кус кус, путер, грчки јогурт В: кајгана со урда на путер
Јас тие што ги имам дадено не се ич вкусни, со ад се за нијанса повкусни, затоа плус додавам овошје или зеленчук, не давам само каша. Имам на Холе ориз, семолина и на Хип пченкарна, семолина со млеко таа што е.
9+++ Д: ананас + овесна каша У: шмукалче јаболко банана бисквита Р: мисиркино + батат + брокула В: тарана + урда + патлиџан + маслиново
11+ П: овес, банана и јагоди У: грчки јогурт Р: тиквичка, цвекло, батат и пилешко месо У: шмукалче В: тарана, урда и кисело млеко
Јас имам холе ориз и хип пченка Ги мешам со ад и не се вкусни И додавам пола тег овошна каша и е поубаво Се уште не сум пробала други
Вчера П: Овес, банана, мандарина + крушка парчиња Р: Спанаќ, ориз, морков + лепче Денес П: Гриз(Холе), банана, малина + какао + кокосово масло Р: Телешко, модар патлиџан, компир, морков, пашканат + маслиново масло
11+ П: гриз, круша, јаболко и цимет У: кисело млеко Р: компир, спанаќ, тиквичка и телешко У: шмукалче В: ноќна на Хипп со банана и какао
https://zegin.com.mk/mk/holle-organska-kasha-so-zhitarki-kozjo-mleko-malini-i-banana-6-meseci-250-g Оваа многу ја сакаше
7+ П: Палачинки со овес и банана Р:Ќофтиња со јунешко и мн кромид и морков(кромидарка е мојава мм бега од двете веќе) В: Ќе биде мафина со спанаќ и урда
За ќофтињата скоро исто како кај нас. Мелено месо јунешко, блендиран кромид, јајце, малку грчки јогурт и зачини ако даваш. Јас не ставам сол, ставив магдонос. Ги испржив на путер и тоа е тоа. За мафините, ставам малку бело брашно, пченкарно брашно, овсено брашно, јогурт околу 4 лажици, маслиново две лажици, сецкам спанаќ ситно, белка од јајце и урда. Ова е све "од око" правено ќе процениш колку треба брашно.
Ме интересира каков леб давате? Моево бебе не сака нит палента нир јогурт нит котиџ.. ништо не сака Ме интересира оризот кско го проготвувате затоа што јас кога го спремам многу е густ и леплив.. Спанаќот исто како го приготвувате? Бебе е 7++