11+++ Д: киноа со банана и киви У: шмукалче Р: мисиркино со компир, морков и тиквица У: лепче со авокадо В: ориз со блитва и кисело млеко
11++++ Д: гриз со какао, банана и круша У: печен леб со авокадо Р: рижото со зеленчук У: јогурт В: овесна каша со ананас
11+ П: хељда + банана+ јагоди У: кисело млеко Р: грашок со мисиркино месо У: шмукалче В: кус кус + урда + грчки
10 Д: овесна каша со круша и банана У: шмукалче со банана јаболко и кокосово млеко Р: ќофтиња со пире В: семолина + јаболко + лино бисквити
9+++ Д: овесна каша со авокадо и банана + маџун и кокосово масло У: шмукалче Р: ќофтиња од компир и карфиол + цепкано пилешко во доматен сос и оригано В: лепче + грчки јогурт + авокадо
6++ Д: овесну снегулки + банана + кашичка хип кајсија и јаболко Р: ориз, морков, тиквичка, пиперка, кромид
10+ Д: мултигрејн + малини У: шмукалче / морков манго јаболко Р: макарони + сос од ситно исечкани краставички + грчки јогурт + моцарела В: хип семолина јаболко и праска
Ме интересира за вечерата со кус кус, колку кус кус покисна и дали одозгора стави урда или ја измеша со кус кус?
8 П: Палачинки со овес и банана(се додава плус 1 јајце, грчки јогурт и малку вода) + банана, малини и грчки како топинг Р: Пилешко, батат, морков, спанаќ, кромид, маслиново масло В: Холе шмукалче Blue bird
10+ Д: мултигреин + авокадо + банана У: шмукалче ананас јаболко Р: телешко месо + грашок + путер + интегрално лепче В: киноа + урда + чаша јогурт
6++ Д: амарант + јаболко + круша Р: грашок +компир + морков + кромид + пиперка Ми треба предлог за ручек со батат со што може да се комбинира.
10+ Д: овес + банана У: цицање + шмукалче портокал банана јаболко / цицањево беше пошто дремката интраеше 30мин па викам ај да ја продужам до неа бев легната и уморна ама не ми успеа Р: дм био / компир + телешко В: надробена попара интегрално лепче со јогурт и урда
Здраво пилешко месо домашно давате или од продавница? И ако може да ми кажете од која фирма е најдобро