8+++ П: Гриз, банана Р: Пилешко цепкано, компир варен на коцкички и брокула В: Млеко(рано заспа, се разбуди само за млеко)
Д: омлет+ интегрално лепче со абц + чаша јогурт У: цела банана Р: батат+тиквица+путер В: овесна каша + боровинки
Д: попара со грчки јогурт + пченкарно лепче + моцарела Р: телешко + пире од компир + тиквица У: шмукалче В: ориз + јаболко
Даваш месо 5-6 дена во неделата? Некако многу ми се гледа, посебно дека само телешко и мисиркино му давам викендов планирам риба да му дадам. Гледам и да не давам јајце и месо во исти ден, ама некогаш палачинки или мафини ќе се погодат за поручек, а ручек месо.
Јас најчесто 4 пати неделно гледам да е месо ручекот / комбинирам пилешко мисиркино телешко од наредна недела ќе и дадам и свинско. Риба и воведов минатата недела. Јајце и месо во исти ден не пазам си јаде се. Веќе се големи, за некоја недела годинка јас се повеќе ја приспособувам на нашиот терк на хранење… летово поготово кога ќе бидеме натака навака сакам да јаде здраво ама да ги исфрлам тие бебешки ствари неколку што ми се останати во мени и да ги заменам со наши опции. На оример почнав да и додавам зачини, пипер во прав или малку бибер бибер за вкус … баш размислував за кари со пилешко вероватно и тоа како зачин е ок да се додаде веќе по година…
Да големки се, веќе и се ќе почнат да јадат и јас уште никако да се опуштам. Пилешко не знам од кај да земам и затоа немам дадено. Среќа па моментално јаде се што му давам
9 П: Овес, кива + Лино какао бисквита У: Лино флипс 2 Р: Црн домат, пашканат, морков, кромид, маслиново масло + 2 парчиња моцарела В: Палента, авокадо + јогурт
9 П: Овошно шмукалче, амарант Р: Лосос, батат, пашканат, брокула, маслиново масло В: Кисело млеко, лепче
9 За вчера: Д: Попара со урда Р: Лосос со зеленчук В: Палента и јогурт Денес: Д: Палачинки со банана и јагоди, грчки јогурт Р: Рижото од тиквица и пилешко В: Најверојатно ќе биде леб и намаз плус некое овошје ако побара зашто сме на две матури
Д: житарки со овошје хип тегличка У: шмукалче Р: лосос со путер и пире од сладок компир У: цела банана В: лепче со грчки јогурт и кашкавалче
9 Вчера П: Гриз, банана, авокадо Р: Леќа(кафена), црн домат, морков, кромид, маслиново масло В: Чоколино Денес П: Палачинки со банана и овес Р: Пилешко, батат, брокула, ориз В: Грчки јогурт со лепче