Јас не давам чоколадо и ќе гледам што подоцна да дадам. Пред година сигурно нема да дадам. Инаку денеска изедовме скоро цела овошна каша од круша на хип (од малите). Ме зачуди синко, ама сум задоволна со оглед на тоа дека овошје не може да смисли.
Појадок: Банана и јаболко. Ручек: Спанаќ, боранија, морков, брокула и жолчка. Вечера: Палента со урда ( домашна, несолена).
pojadok- supa rucek- zolcka, oriz, tikvicka, m.kromid i k.mleko vecera- mleko so biskviti Deneska gledam site zolcka
Од вчера: - авокадо, јаболко и кокосово масло - модри сливи со гриз - бифтек, боранија, зелена пиперка, лукче, малку пашканат - овесни снегулки со кисело млеко. За денес: - круша со кус кус - тиква варена со малку јаболче - спанаќ, жолчка, карфиол, кромид, малку пашканат. за вечера може каша од хумана, одамна немам дадено.
Вчерашното мени: појадок: банана, малку бисквити и млеко ужинка: јогурт ручек: телешко,боранија,морков и малку фиде вечера:палента со кисело млеко
@ddevojce Јас жолчка давам 3 пати во неделата(според педијатар регулално треба и може), а тие денови што не давам давам свеж сок од цвекло, јаболка и морков за крвна слика правиме во понеделник па да видиме што сме направиле. 1 оброк сок од цвелко, јаболка и морков каша од вишни+јаболка 2 оброк пилешко месо +брокула+карфиол+пашканат+маслиново масло 3 оброк џиџи бебе бисквити +кравјо млеко
Dorucek : kasa od japonsko jabolko, praska i banana Rucek: Telesko meso+ grasak+ karfiol+ brokula+ morkov+ magdonos+ kiselo mleko Vecera: ziratki so mleko + plazma.
Pojadok - zitni so sliva Rucek - piperka,zolcka,morkov i malce kompir. Vecera-jabolko i ananas +lebni troski+banana. +ad mleko,ovosen sok,voda.
Свеж ананас или конзервиран? Инаку ние денес Доење Манго, јаболко и двопек за доручек Доење Телешко со кромитче, морковче, пашканат, грашок со малку леб Доење и еден ред животинско Вечера јогурт со мешани житарки Водичка околу 200 И прец спиење за пола сат доење
Појадок: круша и слива (хип) - неуспешен банана и круша домашна каша- неуспешен Ручек: компир, брокула + малку пиперка и кромитче (пола изеде) Вечера: овесни снегулки со м. млекце и малку банана (одвај пола изеде)
Гледам дека зеленчукот го јаде повече. Давај почесто зеленчук, на пр.2 оброка а еден нека биде овошје.
Да овошје понекогаш ако му се згреши може да касне троа... а кога да давам зеленчук освен за ручек? Претпоставувам сабајле? Ама па сакам и овошје да нудам, мора да почне да го јаде. Туку да прашам, денеска првпат дадов зелена пиперка и тоа многу малку. Утре планирам малку да ја зголемам дозата ама не знам...по колку ставате вие во еден оброк? И дали ја лупите откако ќе се свари? Јас ја излупив, ми беше страв, не знаев дали ќе се сомеле убаво лушпата.
Јас обавезно ја лупам пред блендирање а ставам по една цела или ако е многу голема по половина, најчесто во комбинација со месо. Мислев да нудиш повеќе од тоа пто јаде за да се ,разјаде' , а не прекинувај ни со овошјето.