Денешното мени: -11:00 каша од слива (хипп 125гр) -12:00 свежо иседен сок од круша,јаболко и третина банана разреден со вода (150мл) -16:00 пилешко месо, тиквица, кромитче и пашканат (200гр) -18:00 печена тиква -20:00 кисело млеко со овесни (само 70гр) И сакав да прашам од кога се дава вишна? Зошто мислам дека беа после годинка... или грешка сум?
Ај да се цитирам сама. Вечерата ни беше исто успешна како и ручекот. Јадевме просо и кисело млеко и изедовме околу 140 гр.
Појадок - јаболко, праска и банана Ручек - брокула, карфиол, тиквичка, пашканат и абц крем сирење Вечера- палента со јогурт - одвај со триста маки(дефинитивно не му нудам некое време...) Доење се знае-мама денес си беше цел ден дома
Dorucek: zolcka+ banana+ jabolko Rucek: oriz+ spanac+ tikvica+ piperka+ lukce+ magdonos+ kiselo mleko. Vecera: Kasa od slivi- hipp
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (10:30-11:30) - Овошен јогурт/ Банана, сливи и јогурт * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (14:30-15:30) - Каша/ Жолчка, брокулка, карфиол, зелена пиперка и пченка + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Каша/ сварен мелен ориз со рендано јаболко и ц.цимет - Вечера (20:00-21:00) - Палента и урда (Помеѓу оброците парче јаболко во хранилка со мрежичка)
@Jagoda123 каква пченка даваш? Или на време замрзна? За денес: - јаболко, банана, малку манго и кокосово - црвена леќа, лукче, пашканат, патлиџан и малку цвекло - пченкарни снегулки со кисело млеко. Ужините допрва ќе ги мислам. И доење цел ден
- pojadok organska mlecna kasa na hipp so voda sto se pravi - pire od spanakj so maslinovo maslo - varena jabolka so zita so voda +doenje +voda+ sok od hipp od sliva razeeden so voda 2:1
Сокот од хипп го разредуваш?Јас така ги давам да не грешам?Ама па и бистар е не е мислам мн концетриран.
@joy1 така препорачуваат, да се разредуваат а мислам ама не сум сигурна дека и пишува на сокчето. Ние сокови не пиеме ама не ни нудам. А дома цедени обавезно треба да се разредуваат за бебиња и деца, јаки се.
Да за цедени дома знам така и практикувам. За овие од хип не ми беше тоа познато Давам од јаболко или слива заради нередовноста на столицата.
Уште ден два ве дружам на темава... Веќе ќе имаме 13месеци полни... Мака ми е што истава тема во дете не е вака активна-убави идеи се добиваат. Па не е едно јадење еден ден.. По три минимум Појадок- круша со додаток готова каша од хип со јаболко и црвени плодови Ручек- варена пастрмка со компирче, морковче, пашканат и малку целер Вечера ќе биде - мусли(сомлени) со кисело млеко Доење.. И ужинка може после домашен пудинг без шеќер од ванила
*сок од хип 30 мл а вода 20 мл *замрзнат овошје откако ќе го извадиш не е здраво кашесто е , се фрла одма, а не па да се користи. денешно мени 1 оброк сок од цвекло+морков+јаболка и каша од кајсија + круша 2 оброк пилешко домашно+брокула+репка црна+тиква+кромид+кокосово масло 3 оброк рижолино
Ќе ја активираме и таму темата. Според тоа колку сме активни тука сите кога ќе се 'преселиме' таму ќе се пишува активно.
da @joy1 sokot od hipp go razreduvam 70ml sok i 130 ml voda vkupno 200ml voda. pisuva i na nekoi sokovi od hipp deka taka treba 2:1 da se razredi.
И јас ќе бидам малκу офф,и ние имаме неρедовна столица,но отκаκо почнавме со цвρста хρана почна неκаκо потвρдо да κаκа. Мисла ми е дали да давам банана(чиста дадов само еднаш),ставам многу малκу,а најмногу ја саκаат неа