CORN WITH FRUITS...pcenka so ovosje ...ubava e sinko moj si ja jadi ...jas gi imam skoro site zitni kasi na hipp i humana vo odnos na vozrasta se razbira i se si jadi
vo odnos na pedijatrite zaboraviv ...mojata na nepolni 6 me sovetuvase da davam pilesko telesko zolcka grasok itn.....cij sovet jas ne go prifativ pilesko vnesov na 7 i pol...a telesko na 8 i pol..
Пред да те цитирам го прочитав неколкупати твојот пост и нешто ми влезе во очи - болдираното. Аман,цацувце, молим те размисли, дали ти би издржела без вода цел ден и да пиеш само млеко, а јадеш 4 оброка??? Велиш не јаделе благо, ами овошјето нели е благо (природен шеќер), има зеленчук кој сам по себе е како зачин. Кој тоа ти рекол да не даваш вода по оброк??? Не ми е јасно како можеш другите да ги слушаш, а притоа да не размислиш дали има логика кажаното!? Нормално дека треба вода да се пие да се внесуваат течности. Млекото си е млеко, ама како што водата гаси жед ништо друго не помага. Нејзиното место е посебно во организмот. И пред да помислиш дека се расправам со тебе, да ти речам дека со добра намера те цитирам. И уште нешто. Многу ми се блиску твоите оброци. Рече дека четвртиот оброк ти е во 4 часот. Ами до вечер пред легнување сте само на цицање??? И ќерка ми јаде 4 оброка ама сите и се со размак од 3-4 часа. Последниот ни е кај 21,22 часот, а појадокот кај 11, 12 часот оти спиеме до касно. Обавезно нудам вода, некогаш пие по 150,100, 70 мл. Денешно мени: Млеко со бисквити банана ориз, брокула и карфиол со м.м. лепче и кисело млеко
Ние штрајкуваме со цице, глад де. Појадок Банана и суви кајсии 5-6 лаж. едвај; Ручек: Компир, тиквица, брокула, карфиол и малку лук И тоа 5-6 лажици со лажење. Вечера: Кисело млеко со лебче. Убаво си касна. Да се надоврзам во врска со водата. Малава ич не пие вода, а ја нудам ннонстоп. Те со шише, те од чаша, те со лажиче. Ќе пивне две- три голтки и толку.
i jas go imam istiot problem so vodata ...nikako ne pie voda ...pie cajce okolu 100-150 dnevno ama voda si e voda ...ednas ili dva pati ispi od malo stakleno case izgleda mu bese interesno i sega nisto ...
Денот го почнавме порано, па и порано почнавме со оброците. - 09:00 банана, круша,осминка авокадо и кокосово масло (200гр) - 13:00 пилешко, пченка, морков и малку маслиново масло (220гр) Во 17:00 ќе јаде каша од ориз, јаболко и праска од Хипп и ќе пие сок од слива (ова додека е мама на работа) Вечерата најверојатно ќе биде јогурт со овесни или пченкарни снегулки. Пиевме вода и цицавме од сабајле само еднаш.
И ако ти олесна мило ми е оти го претера стварно немам никаде напишано 4 саат и јадеме накај 9 последен оброк и во 5 6 зависи ако јас незнам да направам правилна исхрана ти пак ич до денес те сметав за фер и пријатна ама си била ајде да речам не таква само.Убаво не реагирав на глупави коментрари ама го претера и ова е последно да возвратам на ваква глупост.
Cacuvce, toa sto go boldirala ddevojce tie malku nejasno napisano, i mene mi trebase da go procitam 2-3 pati za da razberam sto ti e poentata i mislam deka te nema razbrano ubavo. Inaku e tocno, ne samo za bebinjata tuku i za nas, tecnosti za vreme i posle obrok ne treba da se pijat zatoa sto ja razreduvaat zeludocnta kiselina i se oteznuva varenjeto na hranata. Se izvinuvam za latinicata, nemam vo momentot mak podrska..
Не сте живи ако не ја упропастите темава! Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (10:30-11:30) - Каша/ Хељда, сливи, вишни и јаболко + кокосово масло * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (14:30-15:30) - Каша/ Жолчка, боранија, црвена пиперка, млад кромид, млад лук и семе од коприва + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Овошен јогурт/ Банана и круша со јогурт - Вечера (20:00-21:00) - Каша/ Млечна каша со кекс
Мајки ај ако може совет... Значи на син ми и зрно овошје да му ставам во било која каша не ми ја јаде. Еве сабајлево направив палента со кисело млеко и многу малку банана и не сакаше да ја јаде, па кога направив по втор пат без банана цела си ја изеде. Засега појадокот и вечерата ни се исти: житарици (просо, овесни снегулки, кус кус, киноа) и палента со кисело млеко. Досега не сум дала од оние ноќни купечки, ниту пак лино-мино, гриз немам дадено сеуште, ни бисквити. Не знам каков вкус имаат тие кашички, ако се благи да не не ми ги јаде... Што ми предлагате да направам? Се мислам да го одморам неколку дена од овошје, па после пак да понудам. Толку го нервирам со овошјето, што после нема доверба кога му нудам и без, па додека го уверам и почне да јаде... ужас.
Заби немаме сеуште, а имаме и хранилка со мрежичка и така сум му давала ама само јаболко и круша и без некој успех. Некогаш парче може да фати онака да ги почеша непцата ама одма го фрла. А хранилката не сака да ја види. На една рака можам да избројам кога каснал овошје.
Пред 4-5 дена, ама вишните се 7 + Не знаев дека свекрва ми има замрзнато, да знаев ќе ги воведев многу порано!
А семињата? И од каде зема? Јас еднаш прашав ама не ми кажа никој, дали купечките замрзнати вишни се ок?
Семето од коприва го купив од една пиљара во Порта Влае и му ставам во кашичките по пола кафена лажичка. Мене педијатар ми го препорача за подобрување на крвната слика, инаку мислам дека сите семиња се 12 + ако грешам некој нека ме поправи. За вишните веројатно можеш да користиш купечки, замрзнати. Зошто да не?