Појадок Банана Ручек Боранија, тиквица, морков и карфиол. Вечера Палента со јогурт Се вративме полека во нормала, освен доручекот се изедовме со сласт.
Спанаќ и кисело млеко е совршена комбинација за создавање на оксалатен камен, што воопшто не е добро за бубрезите. На мм ласерски му кршеа и оттогаш по препорака од доктор не консумираме никако. Јас никогаш на син ми му немам ставено кисело млеко во зеленчуковите кашички.
rano izutrina ad mleko kon 10:00 h kasa ovesni snegulki na humana malku cajce kon 13:00 povtorno ad mleko 14:30 kasa kajsija malku cedeno sokce od portokal razredeno so voda (prv pat mu davam) kon 18:00 kasa kompir,morkov,tikvica,oriz i maslinovo maslo i pred spenje ad mleko ( humana nokno mleko )
Dorucek: kasa visna+ jabolko Rucek: mlad kompir+ morkov+ tikvica+ paskanat+ lukce+ kiselo mleko Vecera: Banana+ krusa Jas ako ne stavam kiselo mleko vo zelencukovite kasi ne jade ni pola lazice. Stavam po 3-4 lazici kiselo mleko. Na pocetokot davav domasno kvaseno no sega od Sutas davam.
Мој совет, Ако веќе прв пат сакаш да дадеш портокал дај во работен ден, не за викенд, мало е бебето, цитруси после година. Некогаш не даваат реакција за 24 часа, може и покасно.
Јас спанаќ немам воведено сеуште ори има многу нитрани, има и во останатиот зеленчук да ама спаначок го одложивме за понатаму има многу нитрати. @ddevojce nie za добра дигестија навечер само лино производи и хип ноќни му правам Инаку ние 2 дена имаме проблеми со меше и сме само на житарки од вчера денес е подобар ама незнам оти нешто го мачи нема сеуште температура ама вчера 3 пати ми поврати 2 пати откако му дадов ефералган има некоја мама со вакво деновиве лошо искуство? денес 1 оброк фрутолиноо 100гр чајче бекутан 2 оброк овесни со јогурт и банана 3 оброк хип банана 4 оброк хип ноќна
Денешното мени: - киноа, круша, јаболко, семки од тиква - каша од праска - блитва, пашканат, карфиол, модар патлиџан, жолчка - компир варен со кисело млеко. Доење цел ден. Нема напредок со течности.
-10:30 круша, јаболко и авокадо (200гр) -12:00 јогурт -14:30 жолчка, карфиол, компир и морков (250гр) Во план ми е околу 18 часот да и дадам печена тиква, а вечера (околу 20 или 21 часот) најверојатно ќе имаме палента со јогурт.
znam deka sovetuvaat posle godinka noe ete jas resiv malku porano da mu dadam ...ednostavno jas si pravev i me gledase taka sto vo istiot moment resiv da mu dadam malku razredeno se razbira ...sega za sega nemame nikakva reakcija ...kako i da e blagodaram za sovetot imajte prekrasna vecer
Od kolku meseci se davaat mandji?svekrva mi veli posle 6ti mozelo i mandji so začini zatoa što blutkavi ke i bile no kako što citam ovde začini posle edna godina ufff se nerviram taka koga ke ja ostavam na čuvanje ke i dava što ke i tekne
Какви зачини за бебе? Остај алергии што ќе проба се наеднаш, туку нивните бубрези се мали за да преработат толку сол ( колку што сите ставаме во една манџа). Ќе јаде манџи ама ти што ќе ги правиш. Леб покасно се дава. Кажи и на свекрвати дека бебе не знае за солено/благо/бљуткаво, и додека не проба нема ни да знае, и дека она како така ги израснала своите деца, сега ти како знаеш ќе растеш бебе. Значи многу сум среќна што немам кој да ме живцира со тешки глупости.
Nie denes si probavme portokal. Prvo jadese kasicka so zita,mango,banana, jabolko i portokal. I dadov pola, a pokasno vo mrezicka i staviv ama ne ja bendisa. Ke i pravam sokce so dr ovosja.
Уффф мене денес што ме снајде.Седиме на ручек кај свекрва ми и стана муабет за пробување на храна.И она ми вели ти кога ке тргнеш на раб нема ни да знаеш што и имам дадено да проба Јас и реков :јас нема да знам но самиот организам ке одреагира и ти ке сносиш одговорност Морам др решение за чување да најдам.
ad mleko kasa biskviti banana jabolko (domasna ) cajce ad mleko kasa krusa kasa telesko so tikvica brokula malku spanak i maslinovo cajce ad mleko i uste edno kon 22 30 pred da zaspie od noknoto ad mleko na humana
Вчерашното мени Појадок 11:00 Едвај една банана Ручек 14:30 Телешко, тиквица, морков, карфиол и магдонос Ужина 18:00 Овесни снегулки и пола банана. Вечера 21:00 Палента со јогурт