Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (09:30-10:30) - Каша/ Хељда, авокадо, круша, вишни и рогач * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (13:30-14:30) - Каша/ Блитва, морков, млад кромид и зелена пиперка + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Јогурт со 'ржани и јачменови снегулки - Вечера (20:00-21:00) - Варен компир со кисело млеко + масло од тиква
Околу 90 гр тиквица,јаболко и морков. Од полни 6 можам маслиново да давам нели?По колку капки ставате и дали за време на варење на зеленчукот или од после го давате во блендер.
Денешното мени: -10:00 авокадо, банана, вишни (само 2 како за почеток) и кокосово масло (200гр) -12:00 свеж сок од јаболко (100мл) -14:00 компир, брокула, морков и жолчка (250гр) Околу 17 часот ќе јаде Хипп каша од ориз, праска и јаболко, за вечера сеуште немам планирано што ќе лапкаме. Инаку веќе подолго време забележувам дека преку ден одбива да цица, освен пред спиење. Тоа ме принудува да воведувам ужинки, а искрено не ми беше во план повеќе од 1 ужинка на ден. Ја осеќам дека е гладна, и давам да цица ама се трга, станува нервозна и ме каса со забите . Ќе и понудам да јаде и си лапка без проблем. Цице не сака, ама лапкање си сака. Значи преку ден цица еднаш или двапати, ама навечер многу често.
Незнам ти си знаеш а не мора да значи дека ке биде и кај вас така ете на пример ние не знаевме што се тоа грчеви си бевме многу мирни и без плачки на една рака можам да избројам кога син ми плачел на вечер па и денски. Пробај еден ден како ке ви биде јас првиот ден кога дадов и вечерта синми палчеше и се стегаше ама не бев сигурна дека е од маслото дадов и другиот ден истата приказна беше и таа вечер и вејке третиот ден не дадов и си бевме мирни и сватив дека е од маслото.
Појадок: посни јувки со кисело млеко Ручек: ориз, морков и кисело млеко (ете дадов и јас зеленчук со к.млеко) Вечера: просо и кисело млеко. Ако не дадам млеко нема шанси уста да отвори. И тоа исклучиво ладно јадеме...
Исто и јас по малку ставам во оброк кога не јаде и исклучиво ладно. Убаво им доаѓа изгледа. Дека и заби вади па ја освежува. Денешното мени Каша фрутек од јаболко Никако не сака овие два три дена овошје домашно приготвено. Утрово нудев банана, па јаболко и уста не отвори и купив готова и ја изеде цела. Истово и вчера. Ручек Леб и кисело млеко. Вечера Ке јаде палента со кисело млеко. Ние слабо со ужинките. Едвај редовните оброци ги јаде.
ad mleko kasa oriz so praska i banana ...hipp cajce ad mleko kasa jabolko i krusa kasa pilesko so kompir morkov paskanat celer tikvica brokuli lukce i maslinovo maslo cajce ad mleko malku zelencuk sto ni ostana od rucek ali samo zelencuk ad nokno mleko
Dorucek: kasa od slivi+ visni+ jabolko+ Rucek boranija+ lukce+ tikvica+ morkov+ kiselo m. Vecera Cokolino Sakam da ve prasam mi dadoa domasni visni ama zamrznatii no se od pred dve godini. Gi vidov nemaat ni crvcinja i ubavi se. Dali da i dadam od niv na bebuska?
доручек / спелта со праска и јаболко (не го изеде па лапна неколку лажички кисело млеко) ручек/ тиква и тиквичка со киноа вечера/ кисело млеко со овесни житарки ужина рендано јаболко и доење кога сака и нормално вода Основно јадење ни е кисело млеко , само тоа со уживање јаде , не знам дали е штетно толку често да јаде кисело мелко ? ама немам друг избор . Со непцата си има мака ...
Денес му дадов и компир со кисело млеко. Гледам јадеше. Значи сака понеутрални вкусови со кисело млеко за да доминира вкусот од млекото. Утре авокадо ќе пробам и се така додека не се вратиме во нормала.
Киселово млеко и јогуртот баш ги сакаат за време на вадење заби. Појадок: Банана со јогуртт Ручек Каша Хипп од јаболко, банана и бисквити Вечера Палента со кисело млеко.
orizova kasa so ovosje na hipp kasa crna sliva pilesko so oriz morkov i maslinovo maslo kasa krusa izmegu ad mleko i cajce
Dorucek: zolcka+ palenta+ kiselo mleko+ nekolku listovi spanac Uzina puding od Humana+ sok od slivi i visni Rucek: Telesko+ oriz+ celer+ paskanat+ tikvica+ kiselo mleko. Vecera najverojatno Keksolino ili Vanilino.
@Dinnna i nie jademe sekoj den kiselo mleko. Ili e dorucek ili vecera. Ne e stetno. Ako jade davaj slobodno.
За денес: - каша од јаболко, праска, неколку семки од тиква и кокосово - воведувам вишна па за ужина дадов каша од јаболко и вишна од фрутек ( по воведувањето ќе давам замрзната вишна) - блитва, просо, пашканат, праз и карфиол - жолчка со банана - овесни со кисело млеко.