Денешното мени: 11:00 - круша со житарици од Хипп (190гр) 13:00 - половина јаболко изрендано 16:00 - боранија, пилешко, морков и маслиново (200гр) 18:00 - млеко и ориз, поточно сутлиаш (50гр)- не ми го сакаше баш. За вечера ќе имаме палента со кисело млеко. Пиевме вода и ниту еднаш не цицавме од сабајле .
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (09:30-10:30) - Каша/ Киноа, сливи, вишни и јаболко + кокосово масло * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (13:30-14:30) - Каша/ Жолчка, црвена леќа, црвена пиперка, пашканат, целер, морков, кромид и лук + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Просо и печено јаболко - Вечера (20:00-21:00) - Палента и урда
@Jagoda123 ми даде идеја за утре- на ред ни е црвена леќа и жолчка па еве заедно ќе ги дадам За денес: Цицање преку викенд нон стоп и нудам, ме фаќа паника дека млекото ми се намалува, почнав пак да пијам чај за долки. - банана, кајсија, кокосово и семки од тиква - вишна и јаболко - ослиќ, модар патлиџан, тиквица и лукче - каша од хељда и круша. Зависи колку ќе спие може уште една ужина да има. Станати сме од 7
Вчерашното мени: Појадок Банана и круша. Ручек Тиквица, морков, карфиол, брокула, пашканат, магдонос и телешко. Вечера Палента со кисело млеко Денешното мени Појадок Круша и јаболко Ручек Спанаќ, морков, боранија, карфиол и жолчка. Вечера Овесни снегулки и банана
hipp oriz so ovosje krusa banana i nekolku biskviti bambi plazma telesko so kompir morkov brokula maslinovo ad mleko i cajce preku cel den
Сè што е замрзнато подолго од 6 месеци во обичен замрзнувач, веќе не го бива. Ако биле замрзнати и чувани на пониски температури (еве да речеме -25 и пониски), мислам дека може. Јас ништо не чувам подолго од 6 месеци во обичен замрзнувач.
Нашето денешно мени ќе изгледа вака: -10:00 вишни, јаболко и банана (ми изеде околу 250гр, ептен вкусно и беше) Сега спиеме, а пред спиење имавме еден краток подој. Откако ќе стане ќе следува ручекот не давам ништо до ручекот. -14:00 компир, брокула и морков Кога мамица ќе биде на работа баба и ќе и даде печена тиква (околу 17:00 часот) За вечера ќе имаме некоја ноќна каша од Хипп.
@leona83 логично е да ти се намали млекото бидејќи малата има помалку подои. Вечерните подои се важни за лактацијата, а за чајот што знам, има кај тебе ефект? Јас сакам да ми секне млекото за малиот сам да се одбие. Слабо јаде, постојано е на гради, има полна уста заби и неможам веќе. Со никого не седи,до банка неможаж да појдам сама. А и не јаде, па се тешам ако се одбие ќе почне да јаде.
Dorucek: kasa od zitarici + praska i jabolko Rucek: Grasak + paskanat+ brokula+ lukce+ domasno lebce+ kiselo mleko Vecera: plazma so keksolino
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (09:30-10:30) - Каша/ Банана, авокадо и круша * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (13:30-14:30) - Каша/ Пастрмка, грашок, пченка, морков и брокула + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Макарони без јајца со кисело млеко - Вечера (20:00-21:00) - Млечна каша со кекс
Знам ама ми е страв скроз да не секне. Чајот не знам дали има некој ефект, го купив, пијам и пиев редовно до 6 месеци кога беше малата. Инаку цица околу 5 пати од 18ч, навечер до 7 сабајле. За викенд и повеќе. Ако спие малиот ноќно време ќе немаш проблем и со одбивање, а може и да 'пројаде' повеќе, ама ако се буди за цицање како ќе го презаспиеш? Ние со син ми таа мака ја имавме. Почекај додека да почне да разбира па да го залажуваш за презаспивање. Извинете малку офф топик отидовме.
@leona83 се буди на секој час-два, цица како новороденче и тоа е проблемот што ако го одбијам незнам како ќе го презаспијам. Извинете за офф, ама на мака сум .
Тогаш не го одбивај, почекај да почне да разбира повеќе и ќе го залажуваш. Истото со син ми го поминав, после 18 месеци друга песна беше.
Појадок Круша и банана Ручек Компир, морков, цвекло и брокула Вечера Палента со јогурт Пак слабо јаде. Освен палентава, ептен ја обожава. Или дека цел ден не јаде па вечерта гладна е нз. Ќе пробам утре од сабајле да и понудам.
I taka ne ti jadi, samo na cice ste. Ko ke odbies, em nema mleko da cica em pak nema da ti jade. Moze da taguva za ciceto i da ne ti jade. Zavisi kako ke go minete toj period na odbivanje. Jas bi ti rekla da pocne da ti jade, pa dur potoa da go odbies. Doenjeto ne e pricina za nejadenjeto. Naprotiv sega koga e nejadac, toa mu e najslazka hrana, em hrana em tecnost. Gledaj samo da ne ve fati leto, na zesko ne se odbivaat.
i moeto since poveke apetit ima popladne i jas se prasuvam zosto ...se si jade nemam problem nikakov megutoa popladne so poveke apetit jade i poveke kolicinski ..