vcerasno meni griz so vanila na humana kasa praska telesko so oriz i morkov i maslinovo malku banana ad mleko i cajce izmegu
Dorucek : kasa od jagodi+ malini+ visni+ zitarici- skoro 200 gr izede prv pat dosega. Rucek: pilesko meso+ boranija+ tikvica+ lukce+ kiselo mleko Vecera Vanilino+ plazma Moze bebuskite popladne poveke jadat bidejki se izmoruvaat povece neli mrdaat, skokaat, setkaat, trckaat...
Денешното мени: 10:30 - јаболко, морков и кокосово масло (150гр) 12:00 - просо со банана (само 60гр, не беше баш гладна) Сега спие, во 15:00 ќе јаде ориз, спанаќ и кисело млеко. Околу 18 часот ќе јаде каша од слива (бебевита). Вечера ќе има во 21:00 палента со кисело млеко. Од сабајле цицавме еднаш и имаме испиено 50мл вода.
Изгледа почнавме да се враќаме во нормала. После долг период изедовме оброк без кисело млеко. Појадок: Палента и кисело млеко (првиот обид со овошје беше неуспешен-стандард) Ручек: Компир, тиквичка и пашканат (ми беше страв да мешам повеќе) За вечера ќе имаме овесни снегулки со к.млеко. Дајте предлог за ужинка, може со зеленчук пак нешто?
Јагодите се алергени, дури и после 2 години треба да се даваат. За денес: - круша, плазма две мали лажички, јаболко - модри сливи, гриз и рогач - бифтек, боранија, лукче, морков и шери домати. - кус кус и кисело млеко. Доење 3 пати пред заспивање.
heljda so jabolko kasa jabolko i morkov oriz morkov zolcka i maslinovo banana so 2-3 bisviti bambi plazma ad mleko i cajce preku den
Vcera nemase reakcija od jagodite, malinite i visnite, ce vidime denes kako ce bide, ako nema nisto utre pak ce i dadam. Dorucek: banana+ zolcka+ palenta Rucek: denes jagnesko prv pat ce probame+ lukce+ morkov+ tikvica Vecera: cokolino so lesnik
@iki26 ако не дај Боже пројави реакција од каде знаеш дали ќе биде од јагодите, малините или од месото. Не брзај со воведувањето. И јагнешкото е многу мрсно, не знам дали е за толку мало бебе.
Me stavivte vo misla sega. Abe jagneskovo taze e puter mislis. Eve go se vari edno malo parce. Aj moze ce mu dadam drugo nesto. A cokolino -lesnik e samoto cokolino. Ne mu davam plus lesnik.Od +8 meseci e. Sum davala i porano zolcka i meso vo isti den, nemalo problem. A i malava tolku i jade po 50-60 gr na obrok. Zatoa i 7 i pol kg imame slabo jademe
Можеби немало надворешна реакција, меѓутоа жолчка и месо во ист ден за бебенце е тешко за црниот дроб.
Абе ти си знаеш најубаво, јас само сакам да помогнам најдобронамерно и превентивно. Инаку нема врска што е лешникот во чоколиното, ако и тоа е нова намирница ептен ќе го “бомбардираш“ организмот на бебето. Не знам колку е алерген, ама јас не се раководам по тоа што пишува на кашичките. Инаку за месото...јагнешкото и возрасни го избегнуваат, јас лично не би дала ни на дете, а камо ли на бебе. Ама пак ќе речам, ти си знаеш. Ако мислиш дека е добро...