На кој начин поидготвени извини можи да ми кажиш и дали заедно со се зелениот дел или само белиот дел, благодарам поздрав
Младо кромитче и лукче мислам од 8 (јас тогаш дадов само кромид), а модар патлиџан е 9+ мисла, јас уште не сум дала. Ако грешам нека ме поправи некоја поискусна мајка. Од кромидот и лукот само белото, без дршките и се додава при крај на варење на зеленчукот.
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (10:30-11:30) - Каша/ Вишни, круша и банана + рогач * Доење кога сака, колку сака! - Домашни бисквити/глодалки од банана, јаболко, овесни снегулки и ц.цимет - Ручек (14:30-15:30) - Каша/ Телешко месо, грашок, морков, зелена пиперка и пченка + маслиново масло * Доење кога сака колку сака! - Домашни бисквити/глодалки од банана, јаболко, овесни снегулки и ц.цимет - Ужина (18:00) - Варен компир со кисело млеко и масло од тиква - Вечера (20:00-21:00) - Кус-кус со урда и малце јогурт Малку поинакви домашни бисквити мноооогу повкусни од претходните
Денешното мени: - авокадо, банана, семки од тиква - тиква варена со брокула и млад кромид - прокељ, просо, морков и модар п. - палента со кисело млеко. @Jagoda123 каква урда даваш? Фала
palenta so kiselo mleko kasa jabolko so 2-3 crni slivi pilesko so boranija i maslinovo i se znae ad mleko i cajce ,,voda nikako ne saka si igra ja pluka ...
- Palenta so k.mleko - banana so kiwi (voveduvam kiwi) - Kompir, m.patlidzan, c.kromid i z.piperka (samo 2-3 lazicki, ne gi saka kasite so piperka) -Prodolzivme so doenje - amarant, morkov i jabolka - mleko so biskviti Mama vecerva bese na kino, pa se gledaa i ruckaa zaedno so tato. Mama vozbudena, se zamesa malku so narod
Dorucek: kasa od japonsko jabolko+ praska Rucek: morkov+ oriz+ tikvica+ brokula+ kuselo mleko. Vecera: plazma so mleko.
Вчерашното мени: -Појадок- банана и вишни -Ручек- пченка, морков и грашок (десетина зрна колку за почеток) -Ужина-компир со јогурт -Вечера-млечна каша со кекс Денешното мени: -10:00- авокадо, круша и јаболко -12:00- пола банана Сега спие а кога ќе се разбуди (околу 15:00) ќе ручка десетина зрна грашок (2 ден), пашканат и компир. Околу 18 часот ќе јаде Хипп каша со овошје и ориз, а за вечера ќе имаме јогурт со овесни снегулки. Пиеме вода и цицавме 2 пати од сабајле (додека спиеше).
Конечно после 3 недели "гладување" денеска изедовме два нормални оброци Појадок: Варена тиква и банана Ручек: Морков, тиквичка, блитва, пашканат, маслиново масло и кисело млеко (знам дека во оваа комбинација не оди кисело млеко ама без тоа нема шанси да јаде ) 100мл. вода и цицање кога сака и колку сака
За денес: - вишни, јапонско и банана - јуфки со крем сир - бифтек, грашок, кромид, цвекло - кус кус и јаболко.
Dorucek: palenta+ krusa+ jabolko Rucek+ Pilesko+ oriz+ boranija+ paskanat+ magdonos+ kiselo mleko Vecera: Cokolino
Денешното мени: -09:30-подој (во полусон) -10:30-каша од праска (Хипп 190гр) -12:00-подој (пред спиење цицаше малку) -14:00-пилешко месо, грашок, тиквица и морков -18:00-тиква -21:00-млеко со бисквити хипп -22:30 (а можно е и покасно) подој пред спиење.