И јас Инаку и на блендерот и во ,,чинивчето,, во кое го хранам има скала со грамови, па од таму таа моја конкретност колку точно ми изела бебушка.
Hehehehe me nasmeavte nisto da ne ve cudi jas do godina dena bev so vagata do mene zatoa sto sakav i trebalo od 150 do 250 gr da bilo jadenjeto pa stavi go vo tanir pa na vaga ah prvo pa smeski kako raste na mn raboti si se smeam sega vikam kolku ke izede tolku neka e ziv i zdrav
Neznam dali e sodvetno postaveno prasanjevo....No drugarkami me zamoli da prasham dali mozela da mu dava na 4 mesecno bebe, Viva sok ?
Конзерванси,бои,адитиви и 300 други чуда.Сигурно е писмена и сама ке прочита што све има.Ако сака да му го расипе желудникот нека му даде
Нема што да помислиме, ноρмално е да знаеш отпρилиκа κолκу ќе изеде. П.С очигледно има тρол во κатегоρијава,неκа се пρеземе нешто κој е одговоρен,зашто сите туκа сме озбилни жени со сеρиозен пρистап,уништува хаρмонија @joy1 мила не се тρуди залудно. Можит-неможит е зафρκанција.
И јас ова се прашувам. Родила бебе и ако веќе не е запознаена со здрава исхрана, верувам барем чула за бебешки сокчиња.
Ima sokcinja od Hipp, Frutek, Bebevita... Ako saka da dade sok podobro od ovie neka dade. Se osven Viva, Bravo, Takovo... Jas preska primetiv deka seuste nemam dadeno cveklo utre ke kupam i ce mu svaram pomalo parce.
Нашето денешно мени: Појадок: Јаболко, банана и слива (од домашен компот) Ручек: Ориз, тиквичка, карфиол и кисело млеко 100мл. вода и цицање кога сака и колку сака
Mozebi zato sto nema kupi drug pa pomislisa dali bi mozela da premine na viva zato sto nemala dovolno pari ete zatoa
Sto znam sto da kaZam,ma po toa sto go zboruvashe verovatno nemat tolku pari so sto si bi dozvolila da kupi od oni za babunja
Еден најдобронамерен совет. Немора воопшто да му дава сокови, особено не на 4месечна возраст. А и понатаму нема потреба. Доволно е само водичка. И нека се зачлени и таа и нека праша што ја интересираат. Ќе се потрудиме да ја советуваме и ќе и кажеме како ние ги храниме нашите бебиња. ЗначИ Совети како за свое дете ќе и дадеме.
Се согласувам со натали, не мора да му дава сок, само добро ќе направи ако не му даде. Нашето денешно мени Појадок: кус-кус, многу малку јаболко и кисело млеко. Ручек: телешко, тиквичка и карфиол (комбинацијава ептен му се бендиса) Вечера: просо со кисело млеко и многу малку јаболко. Наоѓам било каков начин да му вметнам овошје во текот на денот.