Појадок: Гриз и круша Ручек: Тиквица, морков, карфиол, брокула, пашканат, магдонос и жолчка. Вечера: Оризови снегулки и круша.
kasa oriz so rogac na nestle ad mleko kasa kajsija ad mleko kasa oriz brokula tikvica zolcka i maslinovo maslo ad mleko
Нашето денешно мени: Појадок: Јаболко, круша и праска (од домашен компот) Ручек: Палента и круша (да не биде секој ден киселото млеко на менито ) 50мл. вода и цицање кога сака и колку сака
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (10:30-11:30) - Каша/ Авокадо, круша и вишни + кокосово масло * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (14:30-15:30) - Каша/ Жолчка, жолта боранија, морков, зелена пиперка, модар патлиџан и семе од коприва * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Печено јаболко и хељда - Вечера (20:00-21:00) - Булгур, семки од тиква и урда + масло од тиква
Појадок Кајсии и јаболко Ручек Боранија, морков, карфиол, пашканат, брокула и пилешко месо. Вечера Ништо @Jagoda123 какво семе од коприва даваш? Од тоа за чај што е или...?
@НаталиЛили јас го купив од една пиљара во Порта Влае, но се продава и во билна аптека. Инаку семето од коприва е 12+ јас го давам по препорака на педијатар, за подобрување на крвната слика.
Мојата уште две недели ќе има 1година можам по малку семе од коприва да ставам? Купив на био космос. И да прашам се вари или на крај се става?
Dorucek: kasa od malini, jagodi, visni+ zitarici Rucek: telesko+ grasak+ lukce+ tikcica+ morkov + kiselo mleko Vecera: Mlecen obrok( cokolino, vanilino, ili keksolino)
Бебушка уште спие (нормалн кога во 3 саат си се расони седеше будна до 5 сабајле ), но мамица веќе и го испланира денешното мени: Појадок- круша, банана, вишна и кокосово масло Ручек- боранија, телешко месо, пашканат и брокула Ужинка- јаболче со морков (мама ќе и направи свежо сокче) Вечера - палента со кисело млеко. Ќе нудиме вода преку цел ден (за среќа си ја пие без мака) и ќе си цицкаме пред спиење.
3 дена јадевме јаболче од утре почнуваме со слива,јаболчето добро го прифативме по 50,60 гр.јадевме најсреќна ќе сум се вака да јаде со сласт
http://stopgmo.mk/lesen-trik-za-otkrivane-na-gmo-vo-hranata/ Еве нешто интересно и корисно ако е точно
Ние бевме кај баба на прочка па се пореметивме денес од редот, мислам дадов купечка каша- зеленчукова, за три саати седење не ми се носеше блендер и др. - јапонско, банана, кус кус и кокосово - од хипп болоњезе - жолчка, карфиол, тиквица и кромид - кајсија.
Да ви се приклучам во темата, синко веќе десетина дена како почна да јаде кашички Среќна сум што до сега успевам да наоѓам домашно, непрскано овошје и сами си ги спремаме оброците денес - круша и слива
Нашето денешно мени: Појадок: Банана и праска (од домашен компот) Ручек: Ориз, тиквичка, брокула, вода од телешко месо, маслиново масло и кисело млеко 100мл. вода и цицање кога сака и колку сака
Појадок КРуша, банана и јогурт Ручек Тиквица, цвекло, компир, морков и брокула. Вечера Кифличка и павлака Со свекрва ми беа во комшии па јаделе. Е сега во кифлите имало цело јајце, што значи сме вовеле белка??? Страв ми е да не има некоја реакција, плус што навечер е дадено. По колку време вообичаено се јавува реакција????
Може и до 48 часа, ама ако нема реакција, штом веќе си почнала, дај пак после два дена уште еднаш да си потврдите дека е се ок, и да ви биде воведена