Dorucek: praska+ japonsko jabolko Rucek: tarana+ zolcka+ tikvica+ kisel o mleko Vecera: plazma+ keksolino Ne znam veke sto da pravam. Se jade zabata amaa mnogu malku. Po 60-70 gr. Okolu 10 lazici najvece. Uffff
Дај Боже да е период Леона... сепак трае 3-4 дена. Денес сме нешто поарни...се надевам дека се враќаме во нормала и со истото темпо: -10:00 круша и банана (150гр) -12:00 јогурт (50мл) -12:30 имавме подој и бебушка спиеше. -14:30 телешко, грашок, пашканат и кромид (само 100гр и тоа со лажење) Сега ќе ја оставам да огладни повеќе, па дури во 18:00 ќе и јаде (Хипп каша овошје со житарици). Се надевам доволно ќе биде огладнета па да имаме нормален оброк. Вечер ќе јадеме палента со к.млеко. Слабо јадеме, само не можам да одгатнам кои се причините.
И ние стагниравме со јадење деновиве. Заби и излегуваат и никако не сакаше да јаде, еднаш-два пати ќе каснеше и толку. Само јогурт и палента јадеше. Денес се врати конечно во нормала и убаво се најаде. Појадок: Јогурт и лебче Ручек: Морков, спанаќ, карфиол, пашканат и брокула. Вечера: Гриз и банана.
Dorucek: visni+ jabolko+ urmi- auu mnogu vkusno ispadna skoro 150 gr. izede sto za nas e mission imposible. Rucek: spanac+ palenta + zolcka+ kiselo mleko. Vecera: Cokolino
Денешното мени: 11:00 - кајсија, јаболко и житарици (само 50гр) Ја оставив да изгладне повеќе, па прескоканвме ужинка и до 15:00 не дадов ништо. 15:00 - боранија, телешко, пашканат и кромид (двапати по 60гр, вкупно 120гр) 18:00- понудивме неколку лажички банана Во 21 часот ќе вечера гриз со кекс (хипп) И денес се измачувавме со јадењето... Ми фали она мераклиско лапкање кое секојдневно го гледав кај моето бебе, мразам да фрлам каши и цел ден со лажичка во раце да го минувам. Можеби и многу ја молам, можеби треба да олабавам малце и да не напнувам многу оти вака ко повеќе одивна да станува кон храната.
Јас немам домашни и давам од фриком замрзнати, навечер ги вадам во чиста тегличка, до сабајле се одмрзнуваат.
Имам голема среќа во тоа што скоро сите намирници кои ги давам се домашни, одгледувани за дома,не за на пазар(од наши роднини). Тоа ми дава некаква сигурност дека давам здрава храна на моето бебе. Исто и со вишните, ми дадоа замрзнати, па јас пред оброк вадам неколку и брзо се одмрзнуваат па ги ставам во кашата.
Dorucek: kasa od banana+ slivi Rucek: telesko+ oriz+ morkov+ tikvica+ paskanat+ magdonos+ kiselo mleko. Vecera: Vanilino+ plazma.
Ретко кое бебе ја сака чиста тиквата. Пробај со некое друго овошје што го имате пробано да ја комбинираш. Мојата многу сака тиква со круша
Varena mila pomeka mi e taka, pecena e posuva gresam ??? Utre so jabolko planiram da ja kombiniram da vidam dali ke saka taka...