Јас на мојата бебушка и ја давав тиквата со сок (било каков од Хипп). Поточно ја пасирав тиквата (варена или печена сеедно) и додавав малку сок колку кашата да добие вкус на кој бебето веќе е навикнато. Понекогаш додавав и бисквити (тиква, сок и бисквити) исто многу ја јадеше и така. Ако пиете сок пробај да додадеш во кашата, можеби повкусна ќе му биде.
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (10:30-11:30) - Каша/ Авокадо, круша и вишни со рогач * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (14:30-15:30) - Каша/ Телешко месо, грашок, морков, пченка и кромид * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Булгур и кисело млеко - Вечера (20:00-21:00) - Хељда, печено јаболко и ц. цимет
За денес: - јаболко, авокадо, амарант - гриз, модри сливи и рогач - риба, лукче, карфиол, морков - хељда со круша
Mamicki mojata snegulka ima 5 meseci i edna nedela pocnav ednas vo denot da i davam ovosna kasicka no si jade po 120 gr da ne i e mnogu?Inace samo se doime
Појадок: Круша, слива и ориз. И се допадна многу. Изеде повеќе од 200 гр, ме изненади. Ручек(се спрема, ќе видиме колку ќе јаде): Телешко, морков, карфиол, пашканат, брокула и зелена пиперка. Вечера: Овесни снегулки и вишни.
Dorucek: slivi+ krusa+ malini Rucek: blitva+ oriz+ lukce+ morkov+ kiselo mleko. Vecera: Palenta+ zolcka+ kiselo mleko
Денес тиква со јаболко едвај 40гр. со пеење,тропалки играчки не ми ја сака тиквава,друго се јаде со сласт и по 90-100гр,ќе одмориме некој ден од тиква па после неколку дена со круша ќе ја дадам,да видам дали така ќе ја јаде...
денес за прв пат ориз чист околу 40 гр и како со сласт си го јадешеее , повеќе ми изеде отколку др кашички благи , освен тиква која ја обожаваме,,,
Денешното мени: Имавме подој кога се разбудивме (околу 8:30) -09:00 - праска и јаболко (150гр) -11:00 - свеж сок од јаболко и морков (80мл) -13:30 - боранија, пашканат, кромид и брокула (150гр) Сега имавме подој пред спиење. Околу 17 часот ќе јаде компир со морков, а за вечера планирам тестенини со јогурт. Се враќаме во форма.
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (10:30-11:30) - Каша/ Гриз со јаболко и вишни * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (14:30-15:30) - Каша/ Спанаќ, морков, кромид, ориз и кисело млеко * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Пире од варен компир и јогурт + масло од тиква - Вечера (20:00-21:00) - Каша/ Јуфки со урда
За утре: - јаболко, вишни, 3- хипп бисквити, кокосово - цвекло, тиквица, зелена пиперка, целер - жолчка, прокељ, просо, модар патлиџан. - овесни со кис.млеко.
100гр морков и јаболко За ручек ја чекам да стане .Ке јаде тиквица и палента Мајки има ли некоја страна со бебешки рецепти?
исто на фб групата- здрава храна, здрави деца имаат доста добар бебе кувар денес бебуш јадеше компир за прв пат