Како за прв пат задоволна сум. Не му го правев како кашичка, туку му го гребев со лажичката и сака да јаде така, да џвака . Така ја сака и бананата, затоа така пробав со компирот.
Нашето денешно мени: - круша, кус кус, рогач и кокосово - јуфки без јајца и крем сир - бифтек, пашканат, праз, целер, тиквица и модар патлиџан - варена тиква и јаболко. Во текот на денот имавме и 4 подои.
Денешното мени: -11:00 - банана, плазма и млеко (220гр) -15:00 - телешко, боранија, морков и брокула (180гр) -18:00 - компир со морков (100гр) -19:00 - јогурт -22:00 - тестенини со јогурт (130гр) Преку цел ден имавме 2 подои (пред спиење) и пиевме вода околу 300мл.
Majki ova e blag kompir taka? ne sum davala a vcera go najdov u market pa go zedov. I kolku kolicinski stavate? Jas staviv 1/4 mozebi malku poveke. I na ostatokog sto mu pravate. Prilicno bese golem pa nema da go iskoristam cel. i mozd li da se doddade obkcen kompir ili?? Kombinacijava mi e so mlad kromid morko i sladok kompiR. moze li i obicenili ndma poTreba
Да, портокаловиот. Јас зимам од тој што е бел во средина, со лила кора. Исечи колку што планираш да ставиш, рестото завиткај во фолија и во фрижидер (можеби и не мора, не сум сигурна). За наредното јадење исечи го површинскиот дел што се сушел.
Мајки уште месецов сум овде па селам во др.тема кај децата ( во однос на храната). Денес сме надвор од колосек со јадењето. - киноа, круша, банана и кокосово - кајсија - батат, праз, пашканат и цвекло - жолчка, палента и малку крем сир. Доење нон стоп.
Појадок Банана Ручек Телешко, боранија, морков и брокула. Вечера Овесни и 'ржани снегулки со јогурт. Не ги бендиса, дека требаше да џвака. Ја мрзи да џвака, сака лапни голтни. А 10 запчиња има веќе.
vcerasno: oriz so rogac na nestle mleko alpsko 180 ml(pola-pola ..denovive poleka pocnav da vnesuvam kravsko mleko) banana pasirana mleko ad 180 kasa tikvica brokula karfiol morkov i zolcka ad mleko denesno: plazma biskvitcija so mleko mleko alpsko 180 ml palenta so kiselo mleko ad mleko kasa od crna sliva kasa pilesko so oriz i maslinovo maslo ad mleko
Вчерашнот мени: -појадок - круша и вишни -ручек - жолчка, компир, брокула и пашканат -ужинка - сок од слива -вечера - ноќна каша од Хипп (житарици и кајсија) Денешното мени: -09:00 - авокадо и круша (150гр) -11:00 - свеж сок од јаболко и морков (100мл) Во 13:00 ќе руча ориз, блитва, морков и кромид... За ужинка планирам банана, за вечера тестенини со јогурт.
Денес го зедов ова кокосово масло, планирам од среда да го започнам оти денес и утре сме со воведување магданос. Пишува да се чува во фрижидер и е густо ко путер. Е сеа сакам да ги направам тие бејби кексите ми се чини @Jagoda123 со банана ги правеше и к.масло. ако ја памтите рецептата пишете ми ја.
@ddevojce Рецептот беше со овесни снегулки и банана. Нашето денешно мени Појадок: Банана, овесни и 'ржани снегулки. Ручек: Ориз и спанаќ. Вечера: Гриз и сушени кајсии.
Овесни снегулки, банана, кокосово и рогач. Мешаш смесата, оставаш 10тина минути да омекнат снегулките и печеш на 180 мислам, некои 15тина минути. Ако грешам нека ме поправи некој.