palenta so malku abc sir (za proba) mleko kravsko 180ml(pola voda pola mleko) portokal (za uzinka onaka da si go jadi sam se razbira so moj nadzor celo vreme) kiselo mleko so lepce kasa karfiol brokula spanak malku palenta i zolcka i sleduva ad mleko za spienje
Прв пат даваш портокал или веќе имате воведено? Како реагираше? Оти 10 месеци е, нели цитруси после година?
imam dadeno nekolku pati za prv pat pred okolu mesec dena...i jas planirav da pocekam ama eden den za mene si pravev sok i taka me gledase sto mu dadov da proba i posle toa vidov deka nemame reakcii i mu davam sokce cedeno mesano so vodicka ...ili onaka da smuka portokal.....
Појадок: Круша и банана. Ручек: Телешко, боранија, тиквица и пашканат. Ужинка: Павлака со малку леб. Вечера: Палента со јогурт.
Pojadok: tikva+ jabolko+ plazma Rucek: tarana+ tikvica+ morkov+ paskanat+ kiselo mleko. Vecera: Zitarici + jogurt
Таа е рецептата, по желба може да се прават и измени. @ddevojce рогач и воопшто не мораш да ставаш. Главните состојки се овесните снегулки и бананата. Јас имам направено и други кекси со ц.цимет и малку јаболко. Како и да ги направиш нема да погрешиш. Рогач и кокосово масло јас си додадов по желба, но ако не сакаш и не мораш да ги ставиш. Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (10:30-11:30) - Каша/ Банана, вишни, хељда, ленено семе + кокосово масло * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (14:30-15:30) - Каша/ Жолчка, прокељ, морков, пашканат и целер * Доење кога сака колку сака! - Ужина (18:00) - Пченица, јаболко и ц.цимет - Вечера (20:00-21:00) - Јуфки без јајца со урда
Испланирано е денешното мени: -09:00 авокадо, банана и вишни (200гр) -12:00 тестенини со сирење (втор ден сирење) Во момнетов нанка и имавме подој. -ручек- грашок, пилекшко, кромид и морков -ужина- каша овошје со житарки (Хипп) вечера - палента со к.мелко
Denes voveduvam oriz cist go dadov,nekolku lazicki kazete mi utre cist da go dadam ili moze so jabolce??bidejki stvara zapek sin mi ima maka so toa,ne planiram 3 dena da mu davam oriz fala..
Еее од кога не сум пишала тука, ај уште месецов па одам на др.тема. Значи 12+. - вишни, две малини, кус кус, круша, три четири капки маџун - карфиол, кромид, праз, батат, жолчка - црвена леќа, пашканат, целер, тиквица, цвекло - интегрални јуфки со абц. Доење кога сака.